Blog Başlık

  • Nisan 06, 2024 Beslenme Önerileri

    İyi dengelenmiş bir vejetaryen diyet sağlıklı olmaktadır. Bununla birlikte, hayvansal gıdalar ve benzeri yiyeceklerin tüketilmemesi durumunda bazı eksiklikleri vardır. Protein ve omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra çinko, selenyum, demir ve B12 vitamini gibi mineraller et, tavuk ve balıkta bol miktarda bulunur. Kalsiyum, D vitamini ve B vitaminleri, süt ve yumurta gibi diğer hayvansal ürünlerde bol miktarda bulunur. Bu yiyecekler tüketilmediğinde insan vücudunda eksiklikleri hissedilir. Bu eksiklikler sonucunda inme riski, saç kaybı, kolin riski, halsizlik, anemi ve tiroid hastalığı gibi sorunlara yol açabilmektedir. Meyve, sebze, kepekli tahıllar, protein kaynakları ve güçlendirilmiş gıdaların bir karışımını tüketerek ihtiyacınız olan besin maddelerini elde etmek kolaydır. Takviyeler ve multivitaminler tüketmek eksiklikleri gidermenin başka bir yoludur[1].

    vejeteryan, vejetaryen, vejetaryen beslenme
  • Dengeli beslenme ve düzenli egzersiz de dahil olmak üzere sağlıklı bir yaşam tarzı izleyin. Sağlıklı bir yaşama sahip olabilmek için dengeli beslenme, egzersiz yapma, stresten uzak durmaya çalışma, gıda takviyeleri kullanma gibi pek çok adım atıyoruz. Her yaptığımız aktivitede vücudumuzu daha zinde tutmayı, hastalıklara karşı korunmayı hedefliyoruz[1].

    bağışıklık, takviye edici gıda, besin gıda takviyesi, bağışıklık sistemi
  • Birçok insanda demir eksikliği vardır ve bu nedenle demir eksikliğinin farklı yöntemler ile giderilip giderilmeyeceği merak edilir. Demir eksikliğiniz eğer hafif düzeydeyse bunu demir açısından zengin besinleri tüketerek giderebilirsiniz. Fakat uzun süredir devam eden bir demir eksikliğiniz varsa ve vücudunuzdaki demir oranı çok düşükse demir odaklı beslenmeniz gerekebilir[1].

    demir, demir vitamini, demir minerali, demir takviye edici gıda
  • Nisan 05, 2024 Anne ve Bebek

    Yeni bir ebeveyn olarak bebeğinizin sağlığına dikkat etmek en önemli önceliklerden biridir. Bebeğinize bakım yapmanın birçok yolu olsa da fizyolojik serum kullanmak özellikle yararlı olabilecek yöntemlerden biridir. Fizyolojik serum, vücuttaki doğal sıvılara çok benzeyen steril bir solüsyondur. Bebek bakımında sıvı seviyelerinin korunması, burun kanallarının temizlenmesi ve gözlerin temizlenmesi gibi çeşitli uygulamaları vardır. Ancak diğer tıbbi ürünler gibi fizyolojik serum kullanmanın da hem avantajları hem de dezavantajları vardır. Bu yazıda ebeveynlerin bilinçli kararlar almasına yardımcı olmak için bebeklerde fizyolojik serum kullanımı lehine ve aleyhine olan argümanlara bakacağız.

    burun sağlığı, burun serum fizyolojik, burun aspiratörü, nazal burun spreyi, nazal burun aspiratörü, nazal yıkama
  • Nisan 05, 2024

    D vitamini, vücut için hayati öneme sahip bir vitamin olan ve çoğunlukla güneş ışığı tarafından sentezlenen bir bileşiktir. Doğal olarak D vitamini, vücudun cilt tarafından ultraviyole (UV) B ışınlarına maruz kalmasıyla sentezlenir. Ayrıca bazı yiyeceklerde ve takviye olarak da bulunabilir[1].

    d vitamini, vitamin, besin takviyesi, takviye edici gıda
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR