Blog Başlık

  • Melatonin, bir hormon ve aynı zamanda bir nörotransmiter olarak bilinen bir kemikalidir. Vücudunuzda doğal olarak üretilen melatonin, beyin bölgesi olarak bilinen epifiz bezinizde üretilmiştir. Pineal bez, gözlerinizin maruz kalma seviyesine göre çalışır ve vücudunuzun uyku-uykuya dalma düzenini ayarlar. Özellikle gece vücudunuzun uyku düzeninin ayarlanması önemlidir[1].

    Melatonin, uyku, jetlag, uyku düzeni, melatonina
  • Vücudun enfeksiyonlara karşı mücadelesinde ve genel sağlık durumunun korunmasında bağışıklık sistemi önemli rol oynar. Yeterli uyumak, düzenli fiziksel aktivite yapmak ve sağlıklı bir beslenme programını takip etmek bağışıklık sistemini güçlendirme ve enfeksiyonlara karşı vücudunuzu korumayı sağlayabilir. Yeterli ve dengeli bir diyet programına bağışıklığı güçlendiren meyveler ve sebzeler ekleyerek enfeksiyonlara yakalanma riskini azaltabilirsiniz. (1) Peki, bağışıklık sistemini güçlendiren sebzeler ve meyveler hangileridir? İşte, bağışıklık sistemini güçlendiren sebzeler ve meyvelerin listesi…[1].

    c vitamini, vitamin c, c vitamin
  • Askorbik asit olarak bilinen C vitamini, yaşamsal kapasitesinin devamı için gerekli olan temel bir besindir[1]. Sağlıklı cilt, kıkırdak, kemik ve kan damarlarının korunmasında çok önemli bir role sahiptir. Aşırı C vitamini eksikliği, anemiye, halsizliğe, vücut ağrılarına ve hareketsizliğe neden olan iskorbüt kişilere yol açabilirsiniz[2]. Bu nedenle bu tür sağlık sorunlarının önlenmesi için yeterli miktarda C vitamini tüketilir.

    c vitamini, vitamin c, c vitamini faydaları
  • Saç köklerini güçlendirmenin en etkili yollarından biri protein açısından zengin sağlıklı bir diyet tüketmektir[1]. Protein, sağlıklı saç büyümesi için yapı taşlarını sağlayan önemli bir besindir. Düşük kaliteli protein tüketmek saçlarınızın rengini kaybetmesine ve zayıflamasına neden olabilirken, yüksek kaliteli protein ise saç köklerinize besin sağlayarak saçlarınızın güçlü uzamasına yardımcı olabilir. Protein içeriği yüksek gıdalar şunları içerir: - Tavuk, hindi ve sığır eti gibi yağsız etler - Somon ve ton balığı gibi balıklar - Yumurtalar - Yunan yoğurt - Mercimek ve fasulye Bu besinleri beslenmenize dahil ederek güçlü ve sağlıklı saç büyümesini destekleyebilirsiniz.

    saç dökülmesi, saç bakım, kepek, saç kökleri bakımı, sağlıklı saçlar
  • Ağda, cilt bakımında yaygın olarak kullanılan bir yöntem. Ağda, sıcak veya soğukta bir patlama yapıcı faydalar sağlar ve daha sonra kökten çıkarma işlemidir[1]. Bu yöntem, cildin pürüzsüzlüğünü ve tüysüz kalmasını sağlar. Ağda, cilt bakımında birçok fayda sağlar. Ağda yöntemi, cildin tüylerden arındırılmasını sağlarken aynı zamanda cildin ölülerden arındırılmasına da yardımcı olur[2]. Bu hücrenin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.

    ağda, epilasyon, istenmeyen tüyler. tüy giderici
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR