Blog Başlık

  • Vitamin eksikliğini tedavi etmenin ilk adımı sebebini bulmaktır. Tedavi tetikleyici faktöre göre düzenlenir. Aşağıdaki bilgiler aynı zamanda D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve önlenmesi için de geçerlidir. Pek çok vakada D vitamini eksikliği güneşte kalma süresinin çok kısa olması nedeniyle ortaya çıkar. Bu neden davranışı değiştirerek ortadan kaldırılabilir. Belirli bir süre düzenli olarak güneş ışığına maruz kalırsanız cildiniz otomatik olarak yeniden D vitamini üretmeye başlayacaktır.  Gerekli radyasyonun süresi sadece günün ve yılın zamanına değil aynı zamanda coğrafi enleme de bağlıdır. Son fakat bir o kadar da önemlisi, kişisel cilt tipiniz büyük bir rol oynar. Erken cilt yaşlanmasını veya cilt kanserini önlemek için güneşte çok fazla zaman geçirmemek önemlidir.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamin, d3k2 vitamin
  • D vitamini eksikliği, gereksinim uzun süre karşılanmadığında ortaya çıkar ve vitamin eksikliği belirtileri ortaya çıkar. Çoğu durumda bunun nedeni vücudun yetersiz vitamin üretmesidir. Kandaki D vitamini düzeyi ölçülürken, yetersiz tedarik ile eksiklik arasında bir ayrım yapılır . 20-35 ng/ml (nanogram/mililitre) D vitamini içeriğinin yetersiz olduğu kabul edilir. Bu ilk belirtilerle ortaya çıkabileceği gibi uzun süre fark edilmeden de kalabilir. D vitamini düzeyi 20 ng/ml'nin altına düşerse sağlıkla ilgili sonuçlar beklenebilir.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • D vitamininin özelliği vücudun kendisi tarafından üretilebilmesidir . Cilt güneş ışığına maruz kaldığı anda (bulutlu günlerde bile) D vitamini öncülünü üretmeye başlar. Günlük ihtiyacın %80 ila 90'ı vücudun kendi üretimiyle karşılanır. D vitamini eksikliğini teşhis etmek için doktor kapsamlı bir tıbbi öyküden sonra kan testi ister . Kandaki 25-hidroksivitamin D (kalsidiol) düzeyi belirlenir. D vitamini vücutta bu formda depolanır.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • D vitamini açısından zengin gıdaların listesi kısadır. Hayvansal kökenli gıdalar grubundan balıkları da belirtmek gerekir. D vitamininin klasik kaynağı , birçok insanın kendi çocukluklarından aşina olabileceği morina balığı karaciğeri yağıdır . Morina, mezgit balığı ve morina balığının karaciğerinden elde edilen bir yağdır. Aynı zamanda A ve E vitaminlerinin yanı sıra sağlıklı doymamış yağ asitleri de sağlar. D vitamini açısından zengin gıdaların listesi kısadır. Hayvansal kökenli gıdalar grubundan balıkları da belirtmek gerekir. D vitamininin klasik kaynağı , birçok insanın kendi çocukluklarından aşina olabileceği morina balığı karaciğeri yağıdır . Morina, mezgit balığı ve morina balığının karaciğerinden elde edilen bir yağdır. Aynı zamanda A ve E vitaminlerinin yanı sıra sağlıklı doymamış yağ asitleri de sağlar.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
  • D vitamini terimi, vücutta kalsiyum mineralinin işlenmesinde önemli rol oynayan çeşitli maddeleri kapsar. Diğer özelliklerinin yanı sıra sağlıklı, dayanıklı kemiklerin gelişmesini sağlar . Bu arada, "D vitamini" terimi bu durumda tamamen doğru değildir. Vitamin, sağlıklı bir metabolizma için gerekli olan bir besindir. Vücudumuz vitaminleri kendisi üretemez. Bu yüzden yiyeceklerle birlikte tüketilmeleri gerekiyor.

    d vitamini, vitamin d, d3 vitamini, d3k2 vitamini
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR