Blog Başlık

  • Demir, insan vücudu için oldukça hayati bir mineraldir. Demir mineralinin en önemli görevi ise vücudun hemoglobin üretmesini sağlamaktır. Dolayısıyla demir eksikliği bulunan kişilerde hemoglobin üretimi de azalır ve kırmızı kan hücreleri yeterince oksitlenemez. Kırmızı kan hücreleri ise kanda en yoğun miktarda bulunan hücrelerdir. Kırmızı kan hücrelerinden kasıt ise eritrositler ve alyuvarlardır. Eritrositler ise vücutta bulunan oksijeni ve karbondioksiti taşıyarak gerekli organ ve dokulara taşırlar. Eritrosit hücreleri bu işi yapabilmek için gereksinim duydukları enerjiyi demir mineralinden almaktadırlar. Demir eksikliği ise vücuttaki demir mineralinin normalden çok daha düşük seviyelere inmesi durumudur[1].

    demir, eksikliği, doğru, beslenme, demir takviyesi, mineral, demir mineral,
  • Demir eksikliği hem veganlarda hem vegan olmayan bireylerde yaygındır fakat takviyenin dozunu kaçırmak da sağlığa zarar verebilmektedir. Kandaki demirle ilgili parametrelere bakılıp supplement gerekip gerekmediğine karar verilebilir veya bakılmaksızın doz aşımı yapılmadan supplement kullanılabilir. Ek olarak demir takviyelerinin mide-bağırsak yan etkileri rahatsızlık verici seviyede olabilir. Daha az yan etkisi olanlar için doktorunuza danışabilirsiniz[1].

    Vegan demir takviyeleri, Vegan diyetinde demir alımı, demir, eksikliği, vegan
  • Magnezyum vücut için hayati önem taşıyan bir mineraldir. Birçok biyokimyasal süreçte yer alır ve sağlıklı yaşam için gereklidir. Magnezyumun sağlık açısından birçok faydası vardır. Bu yazımızda magnezyumun sağlığa etkileri ve magnezyumun faydaları hakkında sıkça sorulan soruların yanıtlarını bulacaksınız [1].

    magnezyum,magnezyum içeren besinler,doğal magnezyum,hangi magnezyum, magnezyum eksikliği, magnezyum faydaları
  • İlk defa 1808 yılında, Sir Humphrey Davy tarafından bulunduğunda vücudumuzdaki önemi bilinmemekteydi. Son yirmi yıl içerisinde yapılan çalışmalar, magnezyumun hem hücreler arasında, hem de hücre içi iletişimde çok önemli rolleri olduğunu göstermiştir[2].

    magnezyum,magnezyum içeren besinler,doğal magnezyum,hangi magnezyum, magnezyum eksikliği, magnezyum faydaları
  • Farklı magnezyum türleri ve faydaları.

    Magnezyum mineralinin sitrik aside bağlanarak oluşturduğu magnezyum sitrat, en çok tercih edilen magnezyum çeşitleri arasında yer alır. Sitrik asit narenciyelerde doğal olarak bulunan ve onlara ekşi bir tat sağlayan asit çeşididir. Yapılan çalışmalar magnezyum sitrat formundaki takviyelerin biyoyararlanımının oldukça yüksek olduğunu gösterir. Bir başka deyişle sindirim sisteminde diğer magnezyum formlarına oranla daha kolay emilir.1,3[2].

    magnezyum,magnezyum içeren besinler,doğal magnezyum,hangi magnezyum, magnezyum eksikliği, magnezyum faydaları
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR