Yıpranmış Saçlara Etkili Profesyonel Bakım Önerileri

Yıpranmış Saçlara Etkili Profesyonel Bakım Önerileri

Yıpranmış Saçlara Etkili Profesyonel Bakım Önerileri

Saç hasarının nedenini belirleyin.

Saç hasarına çeşitli faktörler neden olabilir; çevresel unsurlardan, saç şekillendirme veya kimyasal hizmetlerden ısı hasarına ve sağlık temelli etkilere kadar - bu kadar olası saç saldırganları yelpazesinde, teşhis ve tedavi için her zaman profesyonel bir saç konsültasyonu önerilir! Özellikle renklendirme veya aydınlatma hizmetinden önce[1].

Kimyasal etkilere aşırı maruz kalma ciddi saç hasarına neden olabilir, örn. saçın iç yapısındaki düzensiz kütikül kenarları ve çatlaklar, kırılmaya eğilimli sert ve hassas bir saç lifi ile sonuçlanır. Bu tür saç hasarı, saç lifini yeniden yapılandırmak için yoğun onarıcı bakım gerektirir[1].

Her su temasında hasar görmüş saçta daha fazla kalsiyum birikir ve bu da kalıcı hasara yol açar. Kalsiyum, saçtaki keratin zincirlerinin arasına sızar ve bağları kırar. Böylece saçı sert, katı ve kırılgan hale getirir. Kalsiyum aynı zamanda saç yüzeyinde de birikir ve saçı gitgide daha pürüzlü ve mat hale getirir[2].

Uygun bir saç bakım rutini uygulayın.

Saç bakım rutini denildiğine çoğumuzun aklına saçı her gün şampuanlayarak yıkamak gelse de, doğru saç bakımı ‘yıkamanın’ ya da ‘saç kremi kullanmanın’ da ötesinde pek çok farklı uygulamayı, saçın ihtiyaçlarına en uygun şekilde kullanabilmeyi gerektiriyor. Günlük saç bakım rutini oluştururken saç tipinizi, çözümlemeye çalıştığınız belirli problemleri (kırılma, aşırı yağlanma gibi) ve bu rutine ne kadar zaman ayırabileceğinizi göz önünde bulundurmanız gerekiyor[3].

Saçlarınızı bakım yaparak canlandırabilir ve sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Saç tipinize uygun nemlendirici şampuan ve saç kremi kullanmak saçlarınızı temizlerken nemlendirecektir. Saç maskeleri kullanarak saç tellerinizi besler ve nemlendirebilirsiniz. Deniz tuzu spreyi kullanarak doğal dalgalar ve hacim efekti sağlayarak canlılık kazandırabilirsiniz. Protein içeren şampuanlar ile saçları onarır ve güçlendirebilirsiniz. B vitamini, biotin, omega-3 yağ asitleri içeren takviyeler kullanmak faydalı olabilir. Doğal saç yağlarını saç diplerine masaj yaparak uygulamak canlılık katacaktır[4].

Saç kesimi sana bir bakım önerisi gibi gelmemiş olabilir ama öyle. Saç açıcı kullandıktan sonra bakım rutini oluştururken önce kuaföre gidip saçlarını uçlarından aldırmayı düşünmelisin. Saçını düzenli aralıklarla az miktarda kestirerek kuru ve mat görünen saç uçlarına canlılık getirebilir ve saçının daha hızlı bir şekilde yenilenmesini sağlayabilirsin[5].

Hasar görmüş saçlar için profesyonel bakımları düşünün.

Evde hazırlayabileceğiniz bu basit tariflerin ötesinde, saçınızın kapsamlı ve profesyonel bir bakıma ihtiyacı varsa, saç uzmanları tarafından hazırlanan özel maskelere başvurmanız çok daha etkili sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Beymen’in saç maskesi kategorisi eşsiz seçenekleriyle işinizi kesinlikle kolaylaştıracak[6].

Saç hasarı, saçın farklı kısımlarını, kütikülü, korteksi ve bazen medullayı etkileyebilir. Saç bakım ürünleri genellikle belirli bir sorunu hedeflemek için tasarlanır ve bu nedenle yoğunlukları değişir; hafif bir kepek dozu evde tedavi edilebilirken, kimyasal olarak zarar görmüş saçlar uzman tavsiyesi ve profesyonel bir tedavi gerektirecektir[1].

İşlem gören, ihtiyacı olan bakımı ve nemi alamayan saç uçları kırılmaya mahkûm. Bazı hatalı uygulamalar nedeniyle saçlarımıza zarar verebiliyoruz. Düzenli kuaför randevuları ile kırıklardan kurtulmak kolay olsa da saçlarını uzun tutmak ve daima bakımlı görünmek isteyenler için yeni kırıkların oluşmasını engelleyecek en etkili 15 bakım ürününü bir araya getirdik[7].

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Tüm Saç Bakım Ürünleri için TIKLAYINIZ.

Kepek Karşıtı Saç Bakım Ürünleri için TIKLAYINIZ.

Saç Fırçaları ve Taraklarını İncelemek için TIKLAYINIZ.

Referanslar

1. Hasarlı saçlara ne sebep olur?. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren www.schwarzkopf-professional.com
2. Bain Décalcifiant Réparateur l Première. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren www.kerastase.com.tr
3. Saç bakım rutini oluşturma rehberi: Tüm saç tiplerine uygun saç bakım önerileri. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren www.uplifers.com
4. 0. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren blog.watsons.com.tr/yipranmis-saclar-nasil-toparlanir/
5. Açıcı ile Yıpranmış Saçlara Bakım Önerileri. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren www.herkesicinguzellik.com
6. Yazın Yıpranan Saçlar İçin Derinlemesine Bakım Önerileri | Beymen Blog. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren blog.beymen.com
7. Yıpranmış saçlar için en iyi 15 bakım ürünü. (n.d.) geri alındı May 15, 2024, itibaren www.buseterim.com.tr

Etiketler: saç, saç bakım, saç bakım önerileri
Mayıs 16, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR