Kış Aylarında Cilt Sağlığını Korumanın Yolları

Kış Aylarında Cilt Sağlığını Korumanın Yolları

Havaların soğumasıyla birlikte cildinizde ve bağışıklık sisteminize bir dizi değişiklikler meydana gelir. Bu değişimlerden vücudunuzun özellikle cildinizin etkilenmemesini istiyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır. Soğuk havanın etkisiyle özellikle cilt kuruluğunun yaşanması cildin pul pul dökülmesine ve tahriş olmasına neden olur. Aşağıda bahsedeceğimiz başlıklar ise cildinizi korumanız için etkilidir.

Sıcak Suya Dikkat

Sıcak su sizi rahatlatıyor diye düşünseniz de aslında beklediğiniz gibi olmayacaktır. Sıcak suyla banyo yapmak hatta kışın yüzünüzü sıcak suyla yıkamak yüzünüzdeki nemin kaybedilmesine ve bu sayede yüzünüzün ve ellerinizin daha hızlı çatlamasına neden olacaktır. 

D Vitamini Kullanın

Kışın soğuk ve hava şartlarından dolayı kapalı alanda geçirdiğiniz vakit daha çok olacaktır. Bu da ister istemez sizi güneşten uzak tutar. Dışarıdan alacağınız D vitamini takviyesi ise vücudunuzun güneşten alamadığı D vitamini ihtiyacının karşılanmasını sağlar.

E Vitamini Kullanın

E vitamini cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Kozmetik markalarının neredeyse tamamı E vitamini içerikli ürünler üretir. E vitamini cildinizi beslerken daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Kışın mat görünen cildiniz E vitamini sayesinde daha diri olacaktır.

Cilt Tipine Göre Bakım Yap

Kışın cildiniz sık kuruyacağından dolayı cilt bakımına daha fazla önem vermeniz gerekiyor. Yanınızda bulunduracağınız ya da evde uygulayacağınız kozmetik ürünlerini ise cildinizin tipine uygun seçmeniz gerekir. Bakım sıralaması ve zamanlaması çok önemlidir. Bunun için sabah evden çıkmadan ya da akşam eve geldiğinizde cildinize hangi uygulamaları yapacağını iyi bilmelisiniz. Dermadolin Pirdolin Su Bazlı 150 ml Nemlendirici Losyon, aşırı kuruluktan kaynaklanan tahrişi ve kızarık görünümü önlemeye yardımcı olur. Shea yağı, bitkisel polisakkarit türevi ve yumuşatıcılar sayesinde yıpranmış yıpranmış, pu pul olmuş görünümü, cildi yoğun şekilde nemlendirerek gidermeye yardımcı olur.

Vücut Nemlendirici ürünlere kışın daha fazla ihtiyacınız olacak. Kışın cildinizi ne kadar yumuşak ve nemli tutabilirseniz yaşlanma ve çatlamanın etkilerini de o kadar aza indirebilirsiniz. Doğru bakım tüyoları sayesinde daha genç bir cilt için vücut bakımını asla ihmal etmeyin.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: cilt bakımı, kış aylarında cilt bakımı nasıl olmalı, bakım, bakım önerileri
Mart 31, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR