Kalsiyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır? Kalsiyum Eksikliği Belirtileri

Kalsiyum Eksikliği Nasıl Anlaşılır? Kalsiyum Eksikliği Belirtileri

Kalsiyum eksikliği günümüzde en çok karşılaştığımız problemler arasında yer alır. Kalsiyum kemik, diş ve cilt sağlığı için oldukça önemli bir mineraldir. Kalsiyum eksikliği sonucunda pek çok problem baş gösterebilir. Vücudumuz için oldukça önemli olan kalsiyum eksikliği belirtileri nelerdir? Kalsiyum eksikliği nasıl giderilir? sorularının cevaplarını sizler için derledik.

Kalsiyum küçük yaşlardan itibaren kemiklerin sağlıklı gelişebilmesi için vücudumuz için oldukça gerekli bir mineraldir. Kalsiyum ayrıca vücudun farklı alanlarında oldukça önemli görevlere sahiptir. Bu nedenle kalsiyum sağlıklı vücut gelişimi açısından oldukça önemlidir. Kalsiyum eksikliği vücutta pek çok problemin ortaya çıkmasına neden olur.

Kalsiyum eksikliği hipokalsemi olarak bilinmektedir. Kalsiyum eksikliği, kandaki kalsiyum oranının düşük olması nedeniyle ortaya çıkmaktadır.  En çok dişlerde ve kemiklerde bulunan kalsiyum eksikliği durumunda dişler ve kemikler hasar görür. Kalsiyum eksikliğinin giderilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenme, kalsiyum içeren besinler tüketmek ve takviye gıda kullanmak gerekmektedir.

Kalsiyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Kalsiyum eksikliği belirtileri şu şekilde sıralanabilir;

Kas problemleri: Kalsiyum eksikliğinin en önemli belirtileri arasında kas ağrıları, kramplar, spazmlar bulunmaktadır. Hareket ederken ve yürürken kol ve bacaklarda oluşan ağrılar kalsiyum eksikliği belirtileri arasındadır. Kalsiyum eksikliği kollarda, bacaklarda, ağız çevresinde uyuşukluk ve karıncalanmaya sebep olabilmektedir.

Tırnak ve Cilt Problemleri: Kalsiyum eksikliğinin en önemli belirtilerinden biri de cilt ve tırnak problemlerinin görülmesidir. Kalsiyum eksikliği ciltte kuruluk ve kaşıntıya neden olabilir. Kalsiyum eksikliği, sedef, egzama hastalığının görülmesine neden olabilmektedir. Kalsiyum eksikliği belirtileri kaşıntı, kızarıklık ve ciltte meydana gelen kabartılar olarak da kendini gösterebilmektedir. Kalsiyum eksikliği ayrıca tırnakların kırılmasına ve saç dökülmesine yol açabilmektedir.

Osteoporoz ve Osteopeni: Kalsiyum eksikliğinin belirtileri arasında osteoporoz ve osteopeni yer almaktadır. Osteopeni, kemiklerdeki mineralin azalmasına neden olarak osteoporaza sebebiyet verebilir. Osteoporoz ise kemiklerin kırılmasına yol açabilmektedir. Kalsiyum seviyesinin düşük olması durumunda ise kemikler kırılmaya ve yaralanmaya eğilimlidir.

Kalsiyum Eksikliği Nasıl Giderilir?

Kalsiyum eksikliği tedavisi genellikle kalsiyum ağırlıklı beslenmeye dayalı olarak çözülebilmektedir. Ancak beslenmenin yetersiz kaldığı durumlarda takviye edici gıda kullanarak kalsiyum eksikliğinin giderilmesi mümkündür. Vitabiotics Osteocare Kalsiyum Magnezyum Vitamin, kalsiyum, bakır ve çinko gibi temel maddeleri içermektedir. Vitabiotics Osteocare Kalsiyum Magnezyum Vitamin kalsiyum ve yardımcı faktörler açısından zengin bir kaynaktır.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: kalsiyum, kalsiyum eksikliği nasıl anlaşılır, kalsiyum eksikliği belirtileri, vitamin eksikliği, takviye edici gıdalar
Ağustos 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR