Bebek Banyosu

Bebek Banyosu

Bebek banyosu, oldukça hassas bir konudur. Yeni anne babaların dokunmaya kıyamadığı minikler için önemli olan banyo yaptırmanın detayları ise hiç de korkutucu değil.

Ilık ve nemli bir bezle günde bir kez birkaç dakikalık boyun çevresini ve yanakları hafif dokunuşlarla temizlemek bebeğinizin de ebeveyn olan sizlerin de hoşunuza gidecektir.

Bebek banyosu ve bilinmesi gerekenler

Masum olduğu kadar temiz olan bebeklerinizin cildi de bu masumiyeti ve temizliği kanıtlarcasına narin bir yapıya sahip. Bu durumda akıllara gelebilecek ilk soru ise muhtemelen bebek banyosu sayısına ilişkin olacaktır. Doktorlar bu konuda haftada en fazla 3 banyonun bebekleriniz için uygun bir sayı olduğunu belirtiyor. Çünkü yukarıda söylediğimiz gibi, bebeklerimizin cildi oldukça narin ve hassas.

Şimdi bebek banyosu hakkında bilinmesi gereken diğer detaylarına geçelim mi?

Banyo yerini kararlaştırmak ve uygun hale getirmek ilk aşamanız olsun

Bebek banyosu konusunda ilk yapılması gereken banyonun yapılacağı yeri belirlemek ve bu yeri uygun şekilde hazırlamak olmalı. Bunun için banyo yerinin sıcak olmasına dikkat edilmeli. Bu sıcaklık değerlerinin 20 ile 24 derece arasında olması uygun görülüyor.

Bebeğin bu sıcak ortamda üşümesinin engellenmesinden sonra işinizi kolaylaştıracak bir taşınabilir küvet ve battaniye not düşülebilir. Taşınabilir küvetin altına not düştüğünüz o battaniyeyi sermeniz bebeğinizin üşümemesi için aldığınız önlemin sağlam olması için içinizi rahatlatacak bir yöntem olacaktır.

Bebek banyosu başlıyor

Uygun yeri hazırladıktan sonra beklenen an geldi. Hazır mısınız?

Bebek banyosu için tercih edeceğiniz taşınabilir küvet ya da benzeri banyo aracını mutlaka ılık suyla doldurun. Bu konuda birçok anne babanın bildiği gelenekselleşen dirsek kontrolünü uygulayabilirsiniz. Dirseğinizi suya soktuğunuzda suyu ılık hissediyorsanız uygun sıcaklığı yakaladınız demektir. Biraz daha garantili ve teknolojik bir yöntem kullanmak isterseniz küvet termometresi sizin için biçilmiş kaftan olacaktır.

Bebek banyosu için gerekli malzemeler

Bebek banyosu için gerekli malzemelerin ne olduğunu merak ediyor musunuz? Aşağıdaki listeyi gözden geçirmeniz fayda sağlayacaktır.

Bebeğinizin narin cildinde gezdireceğiniz yumuşak bir bez,

Kurulamak için bir havlu ve bu havlunun bir adet de yedeği,

Banyo sırasında bebeğinizin tuvalet ihtiyacını size sormaksızın gidermek istemesi ya da herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle buna mecbur kalması sonrası yardım edecek bir bebek bezi.

Adım adım bebek banyosu

Hazırladığınız küvete bebeğinizi yavaşça bırakın.  Kesinlikle sabun ve şampuan kullanmamalısınız. Bunun yerine bebek şampuanları tercih edilebilir. Ardından bebeğinizin yüzünü hafif dokunuşlarla yıkama başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz yumuşak lif, bez ya da süngerin dikkatlice sıkılması önemli. Bebek banyosu hafif dokunuşlarla ve yavaşça yapılması gerektiğinden kısa sürmeyecektir ancak çok da ağırdan almamalısınız. Kollarını, boynunu ve gövdesini dikkatle yıkadıktan sonra vücudun alt kısmına geçerken üst kısmını kurulamanız üşümeyi engelleyecektir.

Önceden hazırladığınız havluyla dikkatlice kuruladığınız bebeğiniz şimdiden daha rahat ve bolca gülümsemeler saçacaktır.

Gözden kaçırmamanız gereken noktalar

Bebek banyosu, miniklerimiz için önemli ancak bu konuda gözden kaçırmamamız gereken bazı noktaları da mutlaka hatırda tutmalıyız.

Bunun en başında ilk ay içinde hiç şampuan kullanılmaması geliyor. Bir başka bilinmesi gereken nokta ise bebeğinizin sizinle olan bağı nedeniyle panik yapmadan sakin bir ruh haline bürünmenizdir. Aksi halde bu paniğinizi hisseden miniğiniz korkabilir ve banyo sizler için büyük  bir eziyete dönüşebilir.  Bebeğinizi yıkadığınız sünger yardımıyla göbek kordunu alanını sıcak tutabilirsiniz. Eğer banyo sırasında kızarıklık ve şişme gibi belirtiler gözlemleniyorsa mutlaka doktora başvurulmalı. Ayrıca bebek, suya daldırılması için kordonunun iyileşmesi gerekmektedir. Bebek banyosu ile ilgili bir tereddüt ya da soru işareti varsa bu konular kesinlikle doktor ile paylaşılmalı.

Bebek pudrası ve losyonlarının kullanımına da dikkat edilmeli çünkü bu tip malzemeler bebeğinizin cildinin tahriş olmasına, solunumuna ilişkin sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Dermoailem’de bulunan bazı bebek banyosu ürünleri

Sebamed Baby Şampuan 250 ml

Sebamed Baby Şampuan 250 ml

Sebamed’in bu ürünü de tüm ürünleri gibi sabun ve alkali içermez ve 5.5. ph dengesine sahiptir. İçeriğindeki bileşenlerle kuruluk ve tahriş riskini azaltan şampuan, papatya ile de cildi rahatlatır ve yatıştırır. Bebeğinizin saçları ve vücudu güzel kokar. Gözleri yakmaz fakat gözle temas ettirmemek gerekir. Sağlıklı saçlar için gerekli bakımı yaparken, cildi zararlı dış etkilerden de korur.

Sebamed Baby Banyo Köpüğü 200 ml

Sebamed Baby Banyo Köpüğü 200 ml

Banyo suyunun içine bir iki damla atılarak ve köpürtülerek kullanılan ürün, bebeğinizin cildini koruyucu asit örtüsünü destekleyerek, kurumasını önler ve bakım yapar. Rezene, şerbetçiotu, nane balsamı, ökseotu gibi doğal ekstreler ile papatya içermektedir. Bu özler, bebek cildinin yumuşaklığını korur. Böylece bebeğinizin cildini kurutmadan onu temizleyebilirsiniz. Cildi yatıştırma ve rahatlatma etkisi de vardır.

Tüm ürün çeşitlerimiz için lütfen web sitemizi inceleyiniz : www.dermoailem.com

Etiketler: bebek banyosu, bebek şampuanı, bebek banyo köpüğü
Ocak 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR