Yaz Aylarında Sivrisineklerden Korunma Yolları Nelerdir?

Yaz Aylarında Sivrisineklerden Korunma Yolları Nelerdir

Yaz birçoğumuz için iyi bir mevsim olsa da yazın en büyük sıkıntılarından biri de sivrisineklerdir. Büyükşehirlerde alınan önlemler neticesinde sivrisinekler olmasa özellikle tatil bölgelerinde ve kamp alanlarında bulunanlar için kabusa dönüşebiliyor. Peki, bizi canımızdan bezdiren bu sivrisineklere karşı nasıl koruyucu önlem alabiliriz.

Evinizde Su Dolu Kaplar Bırakmayın

Sivrisineklerin en çok sevdiği şeyler arasında su birikintileri vardır. Özellikle bataklık, gölet gibi alanları seven sivrisinekler evde uzun süre bekleyen su dolu kapları da çok seviyorlar. Sizin yapmanız gereken şey evde ağzı açık kaplarda uzun süre su bekletmemeniz.

Sivrisinekler Koyu Renkleri Çok Seviyor

Sivrisineklerin koyu renklere karşı sempatisi vardır. Özellikle siyah ve kırmızı gibi renkler sivrisinekleri kendi üzerine çekebilir. Yazın sivrisineklere maruz kalmak istenmiyorsa koyu renkli kıyafetleri tercih etmemeye özen gösterilmelidir. Sivrisineklerin olduğu bölgelerde kısa kollu, şort ve etek gibi kıyafetler giyerek tenin doğrudan açıkta bırakılmaması sağlanmalıdır.

Camlarınızda Sineklik Kullanın

Evde en doğal korunma yöntemleri arasında sineklik kullanımı geliyor. Her mevsim ihtiyaç duyulan sineklikler yazın daha fazla işinize yarayacaktır. Sinekliklerin görevi yalnız sivrisinekleri değil aynı zamanda sinekleri de içeri almamaktır.

Böcek Kovucular

Böcek kovucular oldukça etkili olan ürünlerdir. Kapalı mekanlara sıkıldığında yalnız sivrisinekleri değil tüm böceklerinde mekana girmesini engelleyecektir. Böcek kovucuların görevi içeridekileri yok etmek dışarıdakilerinde içeri girmesini engellemektir. The Prouvee Reponses %100 Doğal Koruyucu Sinek Kovucu 100 ml sineklerin mekandan kovulması için oldukça etkilidir.

Duş Periyotlarınızı Arttırın

Yazın duş periyotlarınızı sıklaştırmanız gerekir. Bu kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacağı gibi vücudunuzdaki terden de kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Ter kokusu sivrisinekleri çekmek için etkilidir.

Fesleğen Bulundurun

Fesleğenin sivrisinekleri koruyucu bir etkisi vardır. Birçok kişi tarafından sevilen bu bitki özellikle pencere önüne konulduğunda sivrisineklerin içeri girmesini engelleyecektir. Bakımının kolay olması ise bu bitkinin tercih edilmesinde önemli bir etkendir.

Sivrisineklerin sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız yukarıdaki önlemlerde dahil olmak üzere farklı yöntemleri tercih edebilirsiniz. Güzel bir uyku ve keyifli akşam sohbetleri için sivrisinekleri yaşam alanlarınızdan olabildiğince uzak tutmalısınız.

Böcek kovucu çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: sivrisinekten korunmanın yolları, sivrisinek kovucu, sivrisinek kovucu sprey, böcek kovucu, böcek kovucu sprey
Ağustos 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR