Yaz Aylarında Cilt Bakımı. Yaz aylarında cilt bakımının önemi.

Yaz Aylarında Cilt Bakımı. Yaz aylarında cilt bakımının önemi.

Yaz Aylarında Cilt Bakımı

Yaz aylarında cilt bakımının önemi.

Kısacası; yaz aylarında cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korumak ve sağlıklı tutmak için doğru bir cilt bakım rutini uygulamak önemlidir. Güneş koruması, nemlendirme, temizlik, peeling, göz çevresi bakımı, hafif makyaj ve sağlıklı beslenme gibi adımları takip ederek ışıltılı ve sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Unutmayın, cildiniz sizin en büyük organınızdır, bu yüzden ona iyi bakmayı ihmal etmeyin. Aşağıda, bu adımlarda keyifle kullanacağınız bazı önerilerimiz olacak, incelemenizi öneririz[1].

Yaz aylarında cildinize hava alması önemlidir. Aşırı makyaj kullanmak, gözenekleri tıkayabilir ve cilt problemlerine neden olabilir. Bu nedenle, mümkünse hafif ve su bazlı makyaj ürünleri kullanın ve cildinize ara sıra makyajsız günler verin. Alkol ve kafeinli içecekler cildi kurutabilir ve dehidrasyona neden olabilir. Bu nedenle, yaz aylarında su tüketimine öncelik verin ve alkol ve kafein tüketimini sınırlayın. Stres ve uykusuzluk, cildin sağlıklı ve genç kalmasını engelleyebilir. Yaz aylarında dinlenmek ve stresten uzak durmak cildinizin sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Sigara içmek cildin yaşlanmasını hızlandırabilir ve cilt tonunu bozabilir. Bu nedenle, sigara içmekten kaçının ve cildinize zarar veren bu alışkanlıktan uzak durun. Yaz aylarında sağlıklı bir cilt için bu faktörlerden kaçınarak, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden koruyabilir, nem dengesini koruyabilir ve sağlıklı bir cilt görünümünü sürdürebilirsiniz[2].

Yaz ayları cilt bakımı ve uygulamaları açısından oldukça önemli bir süreç. Gün boyu cildinizi ve saçlarınızı güneşten gelen ışınlara karşı koruyacak ürünler tercih etmeniz gerekir. Bu noktada yaz aylarında cildinizi temizleme, koruma ve besleme içerikli bakım rutinleri ile destekleyebilirsiniz[3].

Yaz aylarında cilt bakımı için ipuçları.

Özellikle cildinizle ilgili aşırı parlama ve yağlanma şikayetlerine sahipseniz Bade Natural Çay Ağacı Yağı Dengeleyici ve Nemlendirici Balmı nemlendirici olarak yaz ayları cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. İçeriğinde bulunan 13 farklı yağ çeşidi ile besleyici etki gösteren ürün sayesinde aynı zamanda cildinizi nemlendirerek daha yumuşak ve ipeksi bir cilt görünümüne sahip olabilirsiniz[4].

Sıcak yaz aylarında terleyen cildinizde, ter bezlerinin aktif olarak çalışması için daha az ürünün kullanıldığı makyaj seçeneklerine yönelmenizde fayda var. Yaz ayları için cilt bakım önerileri ve kozmetik ürün çeşitlerine göz atarak uygun bir makyaj rutuni oluşturabilirsiniz. Gün boyu yüzünüzde kalan makyajın doğru ve derin bir şekilde temizlenmesi açısından cilt bakımı oldukça önemli[3].

Bu maddeyi özellikle yaz aylarında yağlı cilt bakımı önerileri içerisinde gösterebiliriz. Öyle ki ağır makyaj yapılması, cildin gözeneklerini kapatacak ve cildin nefes almasını engelleyecektir. Nem ve ısının da etkisiyle beraber cildin nefes alma kapasitesi iyiden iyiye düşecektir. Bir de üzerine cildiniz yağlıysa o zaman kesinlikle ağır makyajdan kaçın derim[5].

Yaz aylarında cilt bakımında kaçınılması gereken yaygın hatalar.

Yaz aylarında cilt bakımı yaparken, bazı yaygın hatalardan kaçınmak önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildi etkileyebilir, bu nedenle doğru cilt bakımı önlemleri almak önemlidir. İşte yazın kaçınılması gereken bazı cilt bakım hataları:[6].

Yazın en sık yapılan dermatolojik hatalara da değinen Uzm. Dr. Ada Bozkurt, sırasıyla şu örnekleri verdi: Yazın sadece plajda ya da havuz başında güneş koruyucu kullanmak, doğru aralıklarla ve yeterli miktarda koruyucu sürmemek, en sık yapılan hataların başında gelmektedir[7].

Kuru cilt tipine sahip kişiler yağlı ciltler kadar zorluk çekmese de dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Çünkü havuzlarda bulunan güneş, klor, klima ve zararlı güneş ışınları cildi daha fazla kurutabilir ayrıca çok sıcak ve çok soğuk duş almak da cildi kurutabilir. Cildin kuruluğunu öğle vaktinde güneşe uzun süre maruz kalmak da büyük ölçüde etkiler. Cildi nemlendiren formda ürünler tercih edebilirsiniz. Cilt kuruyken donuk bir görünüm oluşabilir. Bu durumda nemlendirici özelliğe sahip ürünler tercih edebilirsiniz böylece cildiniz daha aydınlık bir görünüm oluşmasına yardımcı olur. Hyalüronik asit, niacinamide gibi içeriğe sahip ürünler ile cildinizin ihtiyacı olan nemi karşılayabilirsiniz. Vichy Mineral 89 Hyalüronik Asit İçerikli Nemlendirici Serum, cilde parlak bir görünüm verirken aynı zamanda cildin ihtiyacı olan nemi de karşılar[8].

Güneş Bakım Ürünleri Hemen İncele

Bebek Güneş Ürünleri Hemen İncele

Güneş Bronzlaştırıcı Ürünleri Hemen İncele

Güneş Sonrası Cilt Bakım Ünrünleri Hemen İncele

Yüz İçin Güneş Ürünleri Hemen İncele

Referanslar

1. Yaz Aylarında Cilt Bakım Rutini: Işıltılı ve Sağlıklı Bir Cilt İçin İpuçları. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren gorkito.com
2. Yaz Aylarında Cilt Sağlığını Koruma. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.aktip.com.tr/yaz-aylarinda-cilt-sagligini-koruma-697
3. Yaz Aylarında Cilt Bakım Tavsiyeleri. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren otaci.com/yaz-aylarinda-cilt-bakim-tavsiyeleri/
4. Yazın bu cilt bakım hatalarından kaçının. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.yenimalatya.com.tr
5. Yazın cilt bakımında en sık yapılan 5 hata - Cilt Bakımı. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.milliyet.com.tr

Etiketler: cilt, cilt bakım, güneş, güneş kremi, güneş losyonu, yüz güneş ürünleri
Nisan 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR