Yaz Aylarında Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Yaz Aylarında Ayak Bakımı Nasıl Olmalı?

Havaların ısınmasıyla birlikte kıyafetler incelirken botlar, çizmelerde ayaktan çıkıp yerine daha ince ayakkabılar, açık ayakkabılar ve terlikler gelmeye başlar. Kışın ayaklarınız daha kapalı kaldığından dolayı bakıma ihtiyaçları olacaktır. Bunun için ayakkabılarınızı değiştirmeden önce yaz bakımı yaparak ayakların yaza hazırlanmasını sağlamak önemlidir. Çünkü deniz, kum ve havuz kenarında çıplak ayakla yürümenin keyfi çok daha güzeldir.

Aşağıda güzel, sağlıklı ve bakımlı ayaklarla yaza başlamanız için dikkat etmeniz gereken bazı uyarılar yer almaktadır.

Ayak Bakımı İpuçları

Ayak bakımı, cilt bakımı kadar önemlidir. Bu nedenle cildinizi güneşin etkilerinden korumak için nasıl güneş kremi kullanıyorsanız ayaklarınıza da aynı şekilde sürmelisiniz. Güneş kremi yalnızca güneşten korunmasını sağlamaz aynı zamanda ayaklarınızın nem dengesini koruyarak çatlamasının da önüne geçer.

Çıplak ayaklarla gezmek her zaman riskin artmasına nedendir. Örneğin; ayaklarınızda mantar, enfeksiyon gibi istenmedik sağlık sorunları oluşabilir. Özellikle şeker hastalığı olan kişilerin ayakkabısız veya terliksiz dolaşmaması tavsiye edilir. Ayakta meydana gelebilecek en ufak bir kesik bile ciddi enfeksiyonlara neden olabilir.

Yazın ayaklar sıcağın etkisiyle birlikte daha fazla terler ve bu da mantarların en çok sevdiği ortamın oluşmasına neden olur. Ayaklarınızda mantar oluşmaması için hava alabilen ayakkabılar tercih etmeniz gerekir. Çorap giymeniz gerekiyorsa pamuklu çoraplar ideal olandır.

Yazın en çok şikayet edilen konularından birisi de ayak kokusudur. Özellikle çalışanların ayakları gün boyunca kapalı ayakkabı içinde kaldığında terler ve bu da kokuya neden olur. Bu durumdan kurtulmak için ise Lapitak Koku Önleyici Ayak Spreyi 125 ml tercih edilebilir. Ürün ayaklarda oluşan kötü kokunun önlenmesine yardımcı olur. Ayaklara hoş bir koku ve ferahlık verir. Ayaklarınıza ihtiyaç duyduğu bakımı yaparken nemlendirilmesine katkı sağlar.

Yaz ayak bakımı konusunda profesyonel destek almak da tercih edilmesi gereken yöntemlerden bir tanesidir. Bu konuda hizmet veren pek çok merkez vardır. Bu merkezler gerek kullandıkları ürün ve yöntemlerle ayakların ihtiyaç duyduğu konfora ve bakıma kavuşmasını sağlarlar. Merkezlerde özellikle sertleşen ayak tabanı, çatlaklar ve nasır gibi sağlık sorunlarının tedavisi de yapılmaktadır.

Cilt bakım ürün seçenekleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: ayak bakımı, yaz aylarında ayak bakımı nasıl olmalı, ayak bakımı nasıl yapılır, bakım önerileri, ayak bakım önerileri
Temmuz 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR