Sonbaharda Güneş Koruyucu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Sonbaharda Güneş Koruyucu Kullanımı Nasıl Olmalı?

Güneş, cilde faydaları olduğu kadar zararları da olan doğal bir kaynaktır. Bu nedenle güneşe çıkmadan, güneşte ya da güneşin olmadığı zamanlarda ciltle ilgili yapılabilecek bazı bakım uygulamaları vardır. Bu uygulamalar daha taze, daha canlı ve daha parlak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. En önemlisi ise cildinizin erken kırışmasının ve çatlamasının önüne geçecektir.

Güneş rüzgarla birleştiğinde cildin sağlıklı kalmasını korumak zor olabilir. Bu nedenle sonbahar aylarında yapılan en büyük hata, güneşten gelen ışınları yok sayarak güneş kremi kullanmayı ihmal etmektir. Güneşin cilt üzerindeki etkilerini silmek hiçbir zaman mümkün değildir. Çünkü zamanla ciltte kırışıklık ve leke gibi cilt kusurlarına neden olabilir. Cildin parlaklığını ve tazeliğini korumak için güneşin olmadığı zamanlarda bile özellikle sonbahar mevsiminde filtreli bakım ürünleri kullanmaya özen gösterilmelidir.

Kışın Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Yazın insanlar deniz, kum güneş derken ciltlerinin daha güzel görünmesi için zaman ayırabilir. Ancak kışın kapalı ortamlar, soğuk hava ve yoğun iş hayatı derken ister istemez cilde ayrılan zaman daralır. Bu nedenle bayanlar cilt bakımında daha pratik ve daha etkili ürünleri kullanmayı tercih ederler. 

Cilt bakımına başlamadan önce yapılması gereken en önemli şey cildin temizliğidir. Cildinizi temizledikten sonra güneş kremi sürerek cildinizdeki görüntüyü pürüzsüz bir hale dönüştürebilirsiniz. Bu, kusurların da önüne geçilmesine neden olacaktır. Makyaj öncesinde kullanacağınız kremin hafif dokulu olması cildin nefessiz kalmasını önleyecektir.

Sonbaharda güneş etkisini kaybederken sizde cildinizin sağlıklı görünümünü desteklemeniz gerekiyor. Günlük kullandığınız güneş koruyucusunda eğer cildiniz açık renkli ise 50 faktör koyu renkli ise 30 faktör yeterli olacaktır.

Cilt Tipine Göre Güneş Kremi

Cildin rengi güneş kremi seçiminde önemli rol oynarken aynı zamanda cildinizin yatkınlığını da göz ardı etmemeniz gerekir. Bazı ciltler lekelenmeye yatkındır. Dolayısıyla kullandığınız ürünün yanlış seçimi cildinizdeki lekelerin daha fazla görünür olmasına neden olacaktır. Hassas cilde sahip olanlar koruyucu krem seçerken leke karşıtı ürünlere odaklanmaları gerekir. Dermoskin Pigmentyl Sun Protection Spf 50+ Cream 75 ml | İkili Paket cildini güneşin zararlı etkilerinden korumak isteyenlerin tercihi olabilir. Lekeli veya lekeye yatkın olan ciltler için özel olarak oluşturulmuş yüksek UVA/B koruyucu etkiye sahiptir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: sonbaharda güneş koruyucu kullanımı nasıl olmalı, güneş koruyucu ürünleri, sonbahar da cilt bakımı, soğuk havalarda güneş koruyucu krem, güneş kremi
Ekim 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR