Sağlıklı Tırnaklar İçin Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı Tırnaklar İçin Tırnak Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Tırnak bakımı kadın ve erkekler için olmazsa olmazlar arasında yer alır. En az vücut ve yüz bakımı kadar önemli olan tırnakların sağlıklı ve zarif görünmesi yapılacak bakım sayesinde mümkün olacaktır.

Bazı kadınlar tırnaklarına ve ellerine yalnızca manikür ve pedikür yaptırarak bakım yaptıklarını düşünür, ancak bunun yetmeyeceğini söyleyebiliriz. Sağlıklı tırnaklara kavuşabilmek için basit birkaç uygulama yeterli olacaktır. Aşağıda bu basit tüyoların neler olduğunu sizin için belirttik.

Tırnak Kesimi

Tırnakların düzenli olarak kesilmesi ve temiz tutulması gerekir. Bakımlı tırnaklara sahip olmanın ilk adımı tırnak kesilmesidir. Tırnaklarınızın hangi aralıklarla kesileceği uzamasına bağlı olduğundan bu zaman aralıklarının belirlenmesi kişiye göre değişiklik gösterir. Tırnaklarınızı keserken tırnak makasına ve manikür makasına dikkat etmeniz gerekir. Keskin ve steril olması çok önemlidir. Bu sayede tırnaklarınızın zarar görmesinin önüne geçersiniz.

Törpüleme

Tırnaklarımızın güzel bir görüntü kazanması ve tırnak kırılmalarımızın aza indirilmesi için tırnaklarımızı kestikten sonra törpüleme işlemi yapmalıyız. Tırnaklarımızı törpülerken nazik davranmalı ve sert hareketlerden kaçınmalıyız.

Temiz Tutma

Tırnak bakımı için tırnağın temiz olması gerekir. Bunun için de tırnaklarınızda oje varsa bakım esnasında çıkarmanız gerekir. Ojelerin tırnaklarda en fazla 2-3 gün durması gerekir. Ojelerin temizlenmesi tırnakların hava almasını sağlayacağından dolayı sağlıklı kalmasına yardımcı olacaktır. Kullandığınız temizlik ürünleri konusunda da seçici olmanız gerekir. Gülşah E Vitaminli Aseton 80 ml tırnaklarınızda ojenin temizlenmesi konusunda yardımcı olacaktır.

Nemlendirme

Cilt kadar tırnakların da neme ihtiyacı vardır. Yapmanız gereken ise tırnakların nemlendirilmesini sağlamaktır. Nemlendirme esnasında dikkat edilmesi gereken önemli konu tırnakların kuru olmasıdır. Bu sayede tırnakların arasında bakteri ve mantar gibi oluşumlarında önlenmesi sağlanmış olur.

Koruma

Eller en çok kullandığımız organlarımız arasında bulunur. Bu nedenle elleri korumak tırnakların korunmasını sağlayacaktır. Ellerinize gelebilecek olan dış etmenler konusunda dikkatli olmanız gerekiyr. Özellikle temizlik esnasında kullanılan çamaşır suları ve deterjanlar ellerin ve tırnakların yıpranmasına neden olacaktır.

Tırnakları Besleme

Tırnakların daha güçlü olabilmesi için beslenmesine dikkat edilmelidir. Sağlıklı yağlar tırnakların bakımlı kalmasını sağlayacaktır. Tırnaklarınız için kullanacağınız keratin tırnakların beslenmesini sağlayacaktır.

El ve ayak bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: sağlıklı tırnaklar için tırnak bakımı nasıl olmalı, tırnak bakımı, el ve ayak bakımı, tırnak bakım ürünleri, törpü, manikür
Kasım 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR