Ramazan Ayını Sağlıklı Geçirmek İçin Öneriler

Ramazan Ayını Sağlıklı Geçirmek İçin Öneriler

Ramazan ayı, beslenme düzeninde önemli değişimlerin yaşandığı bir süreçtir. Bu bir aylık sürede yediklerinize dikkat etmediğinizde mide başta olmak üzere, bağırsaklarda bir takım sağlık sorunu yaşanmasına neden olabilir. Uzmanlar Ramazan ayını sağlıklı ve rahat geçirebilmek için bazı önlemler alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

Aşağıda Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar belirtilmiştir.

Mutlaka Sahura Kalkın

Sahur gecenin en güzel saatinde uyanarak yemek yemektir. Bu çoğu insan için zor olsa da insanın bu bir aylık süre içinde vücudunun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayabilmesi için sahurunu yapması çok önemlidir. Uzun süre boyunca aç kalmak metabolizma hızında yavaşlamaya neden olur. Sahura kalkmadan oruç tutulduğunda ise metabolizma iyice yavaşlar. Dolayısıyla bazı insanların Ramazan ayında kilo almasının nedeni budur.

Ana Yemek İçin Bekleyin

Uzun süren açlık sonrasında vücut bitkin düştüğü için her türlü sofra cazip gelir. Orucu öncelikle çorba ile açmak ve 15 dakika bekleyip daha sonrasında ana yemeğe geçmek sofradan daha rahat kalkmanızı sağlayacaktır.

Tatlı Yerine Meyve Tercih Edin

Ramazan ayı denildiğinde tatlı olmazsa olmazlar arasında yer alır. Ancak şerbetli tatlıların bu 1 ay içinde olması gerektiğinden fazla tüketilmesinin sindirim sorunlarına neden olacağını unutmamak gerekir. Beslenme uzmanları kilo almamak için şerbetli tatlılar yerine meyve tüketilmesini öneriyor.

Takviye Edici Gıdalar Alın

Ramazan süresince dengeli bir beslenme olmayacağından vücudun ihtiyaç duyduğu bazı mineral ve vitaminleri almakta mümkün olmayabilir. VeNatura Omega 3 60 Yumuşak Kapsül yemeklerden sonra günde 1 kez alınabilir. Takviye edici gıdalar Ramazan ve Ramazan sonrasında da vücudun ihtiyacı kadar kullanılabilir.

Bol Su Tüketin

Ramazan ayı boyunca gündüz su tüketimi sınırlı olacağından dolayı iftar ile sahur arasında en az 10-12 bardak su tüketilmesi gerekir.

Kalorili Kahvaltılıklara Yönelmeyin

Sahur genellikle kahvaltılık şeklinde tüketildiği ve yedikten sonra yatıldığı için kalorisi yüksek olan yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Salatalık, domates ve diğer yeşil yapraklı besinleri tüketmek kilo kontrolünü sağlayacağı gibi aşırı kaloriden de uzak kalmanızı sağlayacaktır.

Takviye edici gıda çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: ramazan, ramazan ayı, takviye edici gıdalar
Nisan 06, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR