Propolis Tüketimi Nasıl Olmalı?

Propolis Tüketimi Nasıl Olmalı

Propolis, polen, arı sütü ve bal gibi doğal bir şekilde üretilen reçine benzeri bir üründür. Propolis, antik çağlardan bu yana insanların hastalıkları iyileştirmek amacıyla kullandığı faydalı doğal bir üründür. Propolisi arılar yapar ve içeriğinde birçok element ve fenolik asit mevcuttur.

Bitkiler kendilerini çürümeye karşı koruma altına alabilmek için reçinemsi bir madde üretirler. Arılar ise bu maddeyi ağaçların gövdesinden, çatlaklarından ve yapraklarından toplar. Arılar topladıkları bu reçinemsi maddeyi çiğner ve çiğneme esnasında farklı sindirim enzimleri ekler. Balmumu haline getirdikten sonra kovanda çeşitli amaçlar için kullanırlar. Yani kısacası propolis arıların toplamış olduğu koyu renkli maddeye verilen isimdir.

Propolis Nasıl Tüketilir?

Propolis aktarlarda, arıcılarda ya da internette satılır. Piyasa da kuru taneler ya da damla sıvı şeklinde iki formda satılır. En çok tercih edilen ise sıvı şeklinde olandır. Sıvı olarak satılan propolisi ekmekle, yoğurtla, pekmezle ya da farklı gıdalarla tüketilebilir. Suda çözülebilir olan yani kuru tane şeklinde olan ise suyla, sütle, çayla, meyve suyuyla kolayca tüketilebilir.

Gerçek Propolis Ayırt Edilebilir mi?

Tüketicilerin gerçek propolisi analiz etmeden anlayabilmesi mümkün değildir. Bu nedenle propolis alırken mutlaka bilinen yerlerden almakta fayda vardır. Çin’den gelen ürünlerde katkı maddesi olduğundan saf olmadığını söyleyebiliriz. Venatura Propolis 30 ml Damla Türkiye’de üretilen kahverengi Anadolu propolisinden elde edilmiş su bazlı propolistir. Gliserolde ekstrakte edilmiştir.

Takviye edici gıdalar genel olarak vücudun kendi üretemediği vitamin ve minerallerin dışarıdan alınması açısından faydalıdır. Eğer bazı vitaminler dışardan alınmazsa bu durumda bazı sıkıntılar meydana gelebilecektir.

Propolis Faydaları Nelerdir?
  • Propolisin en önemli faydaları arasında bağışıklık sistemine sağlamış olduğu katkı vardır. Yapılan çalışmalara göre propolis C vitamini açısından zengin ve antioksidan özelliğe sahiptir.
  • Grip ve soğuk altınlığına karşı koruyucu etkiye sahiptir. Propolisin içinde bulunan bileşenler virüslere karşı mücadelede vücudun savunmasına yardımcı olur.
  • Uçukların tedavisinde kullanılabilir.
  • Ağız ve dişlerin korunmasını sağlar.
  • Yanık tedavisinde kullanılır.
  • Yaraların hızlı iyileşmesinde kullanılır.
  • Sinirim sistemine bağlı olarak meydana gelen hastalıkların tedavisinde kullanılır.
  • Solunum sıkıntısına karşı destekler.
  • Kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Kanserli hücrelerin vücutta çoğalmasını engeller.
Takviye edici sağlık ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: propolis, propolis faydaları, propolis tüketimi, propolis nasıl tüketilir
Eylül 01, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR