Lohusalık Döneminde Annelere Beslenme Önerileri

Lohusalık Döneminde Annelere Beslenme Önerileri

Gebelik süreci ne kadar hassassa yeni doğum sonrasındaki süreçte o kadar hassastır. Lohusalık olarak da adlandırılan bu dönemde annenin kendine iyi bakması bebeğini daha sağlıklı büyütebilmesi için önemlidir. Bu nedenle lohusalık döneminde annelerin beslenmesine dikkat etmesinde fayda vardır.

Yeni doğmuş bir bebek için 6 ay boyunca anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyaç yoktur. Anne sütü, en doğal ve en taze besindir. Bunun için anne yediklerine dikkat ederek bebeğini en iyi şekilde emzirebilmelidir. Emzirme yalnızca bebeğin beslenmesi değil aynı zamanda anne bebek arasındaki bağın güçlenmesinde de önemli bir rol oynar.

Anne sütü, bebekler için bu kadar önemliyken bazı annelerin sütleri bebeklerine yeterli gelmemektedir. Bu dönemde anne beslenmesine dikkat ederse sütünü artırabileceği gibi bebeğinde memeden kesilmemesini sağlayacaktır.

Peki, emziren annelerin beslenmesi nasıl olmalıdır?

Anneler Nasıl Beslenmeli?

Süt, annenin yediklerinin bir ürünüdür. Bebeğin beslenmesi için gerekli olan bu sütün ihtiyaç duyduğu besinler ise annenin kendi gereksinimlerine ek sayılması gerekir. Emzirirken annenin iki amacı olması gerekir. Bunlardan birincisi, besin değerlerini dengede tutmak ikincisi ise sütün verimliliğini artırmaktır. Dolayısıyla bebeğin normal bir şekilde büyüyebilmesi ve gelişimini tam olarak sağlayabilmesi için anne sütüne ihtiyacı vardır.

Her insanın günde en fazla 3 litre suya ihtiyacı vardır. Bunun için annenin günlük su tüketimine önem vermesi gerekir. İçeceklerin bir kısmı suyla alınırken bir kısmı içeceklerden ve yemeklerden karşılanabilir.

Emzirme döneminde kalsiyum çok önemlidir. Annenin bu dönemde peynir, süt ve yoğurt gibi kalsiyum yönünden zengin olan besinleri tüketmesi gerekir.

Emzirme döneminde anne dengeli beslenemiyorsa takviye edici gıdalar kullanabilir. Bu gıdalar annenin besinlerden doğal bir şekilde alamadığı bileşenleri almasını sağlayacaktır. Doğum sonrasında annenin besin değerlerini artırması için Vitabiotics Pregnacare Breast-Feeding 56 Tablet kullanılabilir.

Protein emziren anneler için önemlidir. Anne haftada üç dört kez yumurta, et, tavuk, balık, köfte gibi et yönünden zengin besinler tüketmesi gerekir.

Demir, vücudun ayakta durması açısından önemlidir. Anne bu dönemde demir içerikli besinlere önem vermelidir. Yeşil biber, portakal, mandalina gibi C vitamini yönünden zengin besinler tüketilmesi de gerekir.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: lohusalık döneminde annelere beslenme önerileri, anneler nasıl beslenmeli, lohusalık döneminde neler tüketilmeli, takviye edici gıdalar, anne ve bebek
Ekim 28, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR