Kepek Nasıl Geçer? Kepekli Saça Ne İyi Gelir?

Kepek Nasıl Geçer? Kepekli Saça Ne İyi Gelir?

Kepek, kafa derisindeki beyaz döküntülere verilen isimdir. Cildin yenilenerek ölü ciltlerin atılmasıyla meydana gelen bu durum saçların yıkanmasıyla birlikte vücuttan uzaklaştırılır. Saçta kepek oluşumuna neden olan bazı hastalıklarda olabilir. Aşağıda neden olabilecek durumlardan bazıları belirtilmiştir.

Kepek Oluşumuna Nedenler Nedir?

  • Yoğun stres ve ergenlik gibi hormonal faktörler,
  • Mevsim değişimleri
  • Yetersiz ve dengesiz yapılan beslenme,
  • Soğuk hava,
  • Saçlardaki mantar ve bakteriler,
  • Az veya çok saç yıkamak,
  • Saç bakım ürünleri

Köpek normal bir durum olurken yoğun olması halinde estetik bir görüntüye de neden olur. Saçlarında kepeklenme olan kişilerin bundan nasıl kurtulacakları ise şu şekilde belirtilebilir.

Saçta Kepek Nasıl Geçer?

Saçlarda meydana gelen kepekleri yok edebilmek için evde yapılabilecek bazı uygulamalarda vardır. Aşağıda bu uygulamalardan etkili olanları belirtilmiştir.

Aloe vera cilt sorunlarının tedavisinde kullanıldığı gibi kepek oluşmasını engellemek amacıyla da kullanılmaktadır. Antibakteriyel özelliği sayesinde saçlara gerekli bakım ve direnç sağlanmış olur.

Kepek oluşumunu engellemek için kullanılacaklar arasında çay ağacı yağıda vardır. Antimikrobiyal özelliklere sahip olan çay ağacı yağı, hassas ciltlere karşı iyi gelir.

Balık gibi omega-3 asidi içeren besinleri tüketmek cildin nemlenmesini sağlayacağı gibi kepek oluşumunu da engelleyecektir.

Kepek karşıtı ürünlerin kullanılması faydalı olacaktır. Saçlarınızda yoğun kepeklenme varsa düzenli olarak kullanacağınız kepek önleyici şampuanlar sayesinde kepekten hızlıca kurtulabilirsiniz. Bu konuda size tavsiye bir ürün olarak Sebamed Kepek Önleyici Şampuan 200 ml önerebiliriz.

Saçta Kepeğe Ne İyi Gelir?

Saçta kepeğe karşı iyi gelen bazı doğal uygulamalar vardır. Bu uygulamaları saçlarınızda kepek varsa yapabilirsiniz.

Tuz saçtaki kepeğin dökülmesini sağlar. Saçları yıkamadan önce sofra tutunu saçlara dökerek hafif masaj yapmalısınız. Bu kafadaki derilerin hızlı dökülmesini sağlayacaktır.

Aspirin ezildikten sonra toz haline getirip şampuana takviye edilebilir. Bu şekilde yıkadıktan sonra 4 dakika bekletip durulamanız yeterli olacaktır.

Kepekli saçlara iyi gelenlerden birisi de kabartma tozu ve karbonattır. Kepeklerin yaygın görüldüğü bölgeye uygulanarak kepeğin dökülmesi sağlanır.

Ağız gargarası da kepeğe karşı etkili çözümlerin başında gelmektedir. Yıkanan saçlar ağız gargarası ile yıkanıp durulanır.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz uygulamaları yapmadan önce cildinizin alerjik tepki verip vermeyeceğini kontrol etmeniz gerekir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: kepek nasıl geçer, kepekli saça ne iyi gelir, kepek önleyici şampuan, saç bakımı, saçta kepek nasıl geçer, kepek karşıtı ürünler
Kasım 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR