Kapatıcı Nasıl Seçilir? Doğru Kapatıcı Rengi Nasıl Belirlenir?

Kapatıcı Nasıl Seçilir? Doğru Kapatıcı Rengi Nasıl Belirlenir?

Kapatıcılar cilt üzerindeki lekelerin ve yaraların yok olmasını sağlamasa da görünmesinin önüne geçer. Bu nedenle kapatıcı seçerken cilt tonunun bir ton açığını tercih etmek gerekir. Açık renkte olan kapatıcılar cildin olduğundan daha aydınlık ve doğal görünmesini sağlayacaktır.

Kapatıcı rengi seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Örneğin; sıcak ya da soğuk alt tonları tercih edilebilir. Eğer sıcak alt tonu seçerseniz kapatıcının buna uygun olması gerekir. Kapatıcı satın alırken renk kodu üzerinde Warm ya da W yazılı olmasına dikkat etmelisiniz. Soğuk alt tonlu kapatıcılarda ise C kodu olan Cool yazar.

Kapatıcı sürüldükten sonra cildin pürüzsüz ve tek renk göründüğü düşünülmüyorsa kapatıcı öncesi renk eşitleyici ürünler kullanılabilir. Renk eşitleyici ürünler, cildin kusurlarının rengine kontrast oluşturarak görüntünün eşitlenmesini sağlar. Cilt renginin eşitlenmesinin ardından kapatıcı uygulanabilir.

Stick Kapatıcı mı Likit mi?

Kapatıcılar farklı formlarda satılmaktadır. En çok sorulan sorulardan birisi de likit kapatıcılar mı yoksa stick kapatıcı mı? kullanılmalı sorusudur. Bu iki çeşit arasından hangisini seçeceğiniz sizin ihtiyacınızla yakından alakalıdır. Eğer doğal, nemli bitişli ve canlı bir görünüm isteniyorsa likit kapatıcılar tercih edilebilir. Bu ürünler cildin kusurlarının doğal bir şekilde gizlenmesini sağlar.

Yoğun bir etki isteniyorsa bu durumda stick kapatıcılar kullanılabilir. Stick kapatıcılar doğru bir şekilde uygulandığında yüzde doğal bir sonuç ortaya çıkacaktır. Pürüzsüz ve porselen gibi bir cilt isteniyorsa stick kapatıcılar beklenen etkiyi gösterecektir.

IMPALA Likit Kapatıcı -Liquid Concealer No: 3 doğal bir görünüm isteyenlerin tercihi olmuştur. Kullanılması kolay olan bu ürün sayesinde makyajınız beklediğinizden çok daha güzel bir görüntü sağlayacaktır.

Kapatıcılar taze bir cilt görüntüsü sağlayarak koyu halkaların ve lekelerin yok edilmesini sağlayacaktır. Aydınlı ve parlak bir cilde sahip olmak makyajında istenilen sonucu vermesine imkan sağlayacaktır.

Kapatıcı Nasıl Sürülür?

Kapatıcılar kullanılmadan önce cildin nemlendirilmesi gerekir. Bu sayede cilt üzerinde daha kolay bir şekilde dağılım söz konusu olacaktır. Nemlendirici sonrasında cildiniz makyaja hazır hale gelecektir.

Kapatıcı çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: kapatıcı nasıl seçilir, stick kapatıcı, likit kapatıcı, concealer, doğru kapatıcı rengi nasıl belirlenir
Ekim 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR