Hızlı ve Sağlıklı Bronzlaşma İçin Yapılması Gerekenler

Hızlı ve Sağlıklı Bronzlaşma İçin Yapılması Gerekenler

Güneş insan için önemli bir yaşam enerjisidir. Bunun için insanlar kıştan bahar ayına girdiğinde daha fazla enerjik olurlar. Ayrıca güneşin D vitamini kaynağı olması kemik gelişimi açısından çok önemlidir. Çocuklar ve yaşlılar dengeli olmakla birlikte güneşten faydalanabilirler. Ancak özellikle belli bir yaştaki kadın ve erkekler güneşte hızlı ve sağlıklı bronzlaşmayı tercih ederler.

Güneşle mesafenizi ne kadar iyi ayarlayabilirsiniz zarar görme ihtimaliniz de o kadar düşecek ve daha fazla fayda göreceksiniz. Bugün bilimsel olarak yapılan araştırmalar gösteriyor ki cilt kanserinin en önemli tetikçisi güneştir. Dolayısıyla bronzlaşmak isteyenlerin bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor.

Alınacak basit önlemler sayesinde sağlıklı bronzlaşmak mümkündür. Yani insanlara güneş zararlı diyerek onları güneşten uzaklaştırmak da doğru değildir.  

Peki, sağlıklı bir şekilde güneşlenmek ve bronzlaşmak isteyenlerin yapması gerekenler nelerdir?

  • Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde güneşe çıkmamak gerekir.
  • Güneşe çıkılması gerekiyorsa şapka, güneş gözlüğü ve eşarp gibi aksesuarların takılmasında fayda vardır.
  • Mümkün olduğu kadar açık renkli giysiler giyilmelidir. Koyu renkler güneşi daha fazla çeker.
  • Güneş koruyucu seçerken 50 faktör ya da üzerinde olmasına dikkat edilmelidir. Incia Tanning Oil Bronzlaştırıcı Yağ 150 ml güneşten koruyucu etkisiyle cildinizin istediğiniz şekilde ve sağlıklı bronzlaşmasını sağlayacaktır.
  • Bronzlaştırıcılar denize girmeden ve güneşe çıkmadan 30 dakika öncesinde sürülmelidir. Denize ya da havuza her girildiğinde çıktıktan sonra yenilenmelidir.
  • Güneşin dik geldiği saatler olan 11 ile 15 arasında sırtın, göğsün, omuzların ve yüzün kapalı olmasına dikkat edilmelidir.
  • Çocukların doğrudan güneşe maruz bırakılmamasına özen gösterilmelidir.
  • Parfüm sıkarken renksiz ve beyaz ürünler olmasına dikkat edilmelidir. Bu ürünler ciltte alerjik bir durum oluşturmazlar.
Cildinizi Ölü Derilerden Arındırın

Cilt ölü derilerden mutlaka arındırılmalıdır. Çünkü cildinizi ölü derilerden arındırmazsanız cildinizin tazelenmesinin önüne geçersiniz. Ölü derilerden arındırmanın yolu ise cildin keselenmesidir.

Kalitesiz Ürünlerden Uzak Durun

Bazı kalitesiz ürünler cildinizi bronzlaştırmaya çalışırken ciltte gereksiz bir travmaya neden olur. Kalitesiz ürünleri ucuza almak yerine kaliteli ürünleri tercih etmeniz daha sağlıklı sonuç almanızı sağlar.

Güneşe Yatmamalısınız

Bronzlaşmak için bazı insanlar güneşin altında uzanabiliyor. Ancak bronzlaşmak için buna gerek yoktur. Hareket ederken de bronzlaşabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: bronzlaştırıcı, bronzlaştırıcı yağ, bronzlaştırıcılar, bronzlaşma
Ağustos 25, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR