Hijyenik Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı?

Hijyenik Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalı

Genital bölgede yapılan temizlik kadınlar için hem hijyen hem de kozmetik açıdan önemlidir. Genital bölge yapısı itibarıyla gerekli hijyenin oluşturulmaması halinde kaşınma, yanma ve koku gibi sorunları beraberinde getirecektir.

Aşağıda genital bölge temizliğinin nasıl olması gerektiğine dair basit ancak önemli bilgiler yer almaktadır.

Pamuklu İç Çamaşırları

Sentetik çamaşırlar terlemeye neden olacağı için bölgenin nefes almasını zorlayacaktır. Pamuklu iç çamaşırları ise bölgenin temizliği açısından çok önemlidir. Ayrıca kıyafetlerin dar olmaması daha uygun olacaktır.

Kuru Kalmalı

Genital bölgenin kurulanmaması bakteri ve mantar enfeksiyonlarına neden olur. Özellikle havuz ve deniz sonrasında genital bölgenin kurutulması gerekir. Islak mayo ile uzun süre kalmak enfeksiyon riskini artıracaktır.

Banyoda Sabun Kullanmayın.

Genital bölge temizliğinde dikkat edilmesi gerekenlerden biri de sabun kullanmamaktadır. Çünkü sabun bölgenin florasını bozarak mantara neden olur. Banyo yaparken bölgenin yalnızca suyla yıkanması yeterlidir.

Vajinal Duştan Sakının

Vajinanın suyla ya da sabunla yıkanması bölgenin pH değerinin yükselmesine ve enfeksiyona neden olur. Temizlemek maksadıyla vajinaya basınçlı su tutmak ya da deterjan kullanmak son derece sakıncalıdır.

Jel Kullanın

Genital bölge için piyasada özel üretilmiş olan ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler arasında yer alan jeller dış bölgenin temizliğinde kullanılabilir. Jellerin vajina içine sürülmesi sakıncalıdır. Sebamed İntim Likit – Genital Bölge Temizleyici 200 ml bayanlarda genital bölgenin çok hassas cildinin hijyen ihtiyacını karşılamak için özel olarak geliştirilmiştir.

Tuvalet Sonrası Kurulanın.

Tuvalet sonrasında bölgenin temizlenmesi oldukça önemlidir. İhtiyacın giderilmesi sonrasında temizlik önden arkaya doğru yapılmalıdır. Bölge temizlendikten sonra mutlaka kurutulmalıdır.

Cinsel İlişki Sonrası Bakım

Cinsel ilişki sonrasında içeride meni, ter ve diğer vücut salgıları bölgede bakteri oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle ilişki sonrasında bölgenin Intim Temizlik ürünleri kullanılarak temizlenmesi önemlidir.

Sağlıklı Beslenme

Kadınlar vücut dirençleri düştüğünde enfeksiyonlara daha yatkın olurlar. Özellikle lifli meyvelerin tüketilmemesi ya da süt ürünlerinin kullanılmaması vajina florasında dengesizliğe neden olacağından sorun olacaktır. Kalorili ve yağlı yiyecekler ise önerilmemektedir.

Sigara ve Alkolden Uzak Durun

Sigara ve alkol genel vücut sağlığı açısından ciddi sıkıntılara neden olabilir. Alkol vücut direncini düşünerek enfeksiyonlara neden olabilir.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: genital bölge temizliği, genital bölge temizliği nasıl yapılır, genital bölge nasıl temizlenir, genital bölge bakımı
Eylül 15, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR