Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir?

Hangi Bitki Çayı Neye İyi Gelir

Bitkilerin genel olarak insan sağlığına pek çok faydası olduğu bilinir. Bitki çayları ise bu faydaları alabilmenin en lezzetli yollarından biridir. Bilinçli tüketici olmak bitki çaylarının neye iyi geldiğini bilmeyi gerektirir. Bu nedenle aşağıda bahsedeceğimiz bitki çayları ve bu çayların özelliklerini iyi okumak doğru miktarda tüketebilmek açısından gereklidir.

Bitki çayı tüketirken bilinmesi gereken bir ilaç kullanıyorsanız etkisi olup olmayacağıdır. Bazı durumlarda içecekler ve bitkilerin ilaçlarla etkileşime girme durumu söz konusu olabilir.

Melisa Çayı

Melisa çayının sakinleştirici bir etkisi vardır. Halk arasında oğulotu olarak da bilinen bu bitki hafif yatıştırıcı özelliğe sahiptir. Uyku sorunları yaşayanlar, mide problemi yaşayanlar, çarpıntısı olanlar ve huzursuzluk çekenler melisa çayı tüketebilirler.

Ginkgo Biloba Çayı

Hafızayı güçlendirdiği bilinen bu bitki çayı yaşayan en eski ağaç türlerinden elde edilir. 5 bin yıl öncesindeki Çin kayıtlarını incelediğimizde beyne iyi geldiği de belirlenmiştir. Çay tüketildiğinde beyindeki kan akımını hızlandırıyor ve sinir uçlarının korunmasını sağlar.

Hünnap Bitki Çayı

Hünnap Form Karışık Bitki Çayı 60 gr içeriğinde bulunan farklı bitki bileşenleri sayesinde kolay kilo vermeye yardımcı olur.

Fesleğen Çayı

Anadolu mutfağının ve evlerinin vazgeçilmezi olan fesleğen, sevilen aromaya sahiptir. Yemeklere lezzet katması için kullanılan fesleğen aynı zamanda çay olarak da tüketilebilir. Gaz, şişkinlik gibi sorunların giderilmesini sağlayan fesleğen çayının balgam sökücü ve idrar yollarını temizleyici özelliği de vardır.

Mate Çayı

Mate çayı yorgunluk giderici bir etkiye sahiptir. Zihinsel uyanıklığın artırılmasında etkili olan çayın uyarıcı etkisi vardır. İçerisinde bulunan kafein, teofilin ve teobromin sayesinde bedensel aktivitelerde bulunan kişilerin kendilerini daha enerjik hissetmesine imkan sağlar.

Nergis Çayı

Hoş kokusu ile bilinen nergis çayı, soğuk algınlığına karşı birebirdir. Ağız ve boğaz ağrılarının hafifletilmesi, öksürüğün giderilmesi ve terletici özelliği bulunmaktadır. Bitki çayının yanık ve yaralar üzerinde de önemli bir etkisi vardır.

Kekik Çayı

Kekik bitkisinin mikropları öldürücü bir etkisi vardır. Antioksidan olma özelliği bulunan kekik çayı, iltihap giderir, ağrıların dinmesini sağlar, bağışıklığı destekler. Sindirim sistemi üzerinde de önemli etkisi bulunan çay, adet kanamasını da dengeler.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: bitki çayı, bitki çaylarının faydaları, melisa çayı, hünnap çayı, nergis çayı, kekik çayı, fesleğen çayı
Eylül 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR