Güneş Kremi Lekeleri Giderir mi?

Güneş Kremi Lekeleri Giderir mi?

Güneşe maruz kalmak cildinizde oluşacak ya da oluşmuş lekelerin daha fazla ortaya çıkmasına neden olur. Ancak güneş kremleri olası lekelerin önüne geçtiği gibi cildin lekelenmesini de engelleyecektir.

Ciltte oluşan lekelerin pek çok nedeni vardır. Her ne kadar lekenin giderilmesine yönelik farklı kremler kullanıyor olsanız da günlük cilt bakımınızı yapmadığınızda tam olarak gitmesi mümkün değildir. Bu nedenle yazın veya kışın günlük rutininiz içinde güneş kremi mutlaka olmalıdır.

Ciltte Lekelenme Neden Olur?

Güneş kremlerinin faydasına geçmeden önce isterseniz ciltte meydana gelen lekelerin nasıl oluştuğuna bakalım. Bu sayede koruyucu diğer önlemleri de aldığınız için cildinizde böyle bir sorunla karşılaşma ihtimalinizi azaltmış olursunuz.

Güneş lekesi halk arasında bilinen adıyla çiller, genellikle cildi ışığa duyarlı olan kişilerde oluşur. Genetik faktöründe önemli olduğu bu durum bazı ilaçların etkisiyle de ortaya çıkabilir. Güneş lekesinden uzak durmak için güneşin dik geldiği saatlerde dışarıya çıkmamak gerekir. Eğer illaki bu saatler arasında dışarıda olunması gerekiyorsa güneşe çıkmadan bir saat öncesinde güneş kremi sürmek gerekir. La Roche Posay Anthelios Pigment Correct Güneş Koruyucu SPF50+ 50 ml yeni nesil güneş bakımı, günlük olarak güneşe maruz kalmanın neden olduğu etkilere karşı koruma sağlar. Leke görünümünü düzenlemeye yardımcı olur.

Cilt Lekelerine Güneş Kremi Kullanımı

Piyasada onlarca yüz için güneş kremleri satılmaktadır. Bunların hepsi aynı etkiye sahip olmadığı gibi her cilt tipi için uygun değildir. Bunun için güneş kremi satın almadan önce cildinizin yapısını bilmeniz gerekir.

Lekeli Ciltler İçin Hangi Güneş Kremi Kullanılmalı?

Cildinizde lekeler olsun ya da olmasın mutlaka cildinizi temiz tutmanız gerekir. Güneş kremi kullanacaksanız nemlendirici ardından sürmek cildiniz için çok daha iyi olacaktır. Eğer cildinizde leke yoksa bu durumda yüksek koruma faktörlü olan kremleri tercih etmelisiniz.

Güneş kremlerinin etki süreleri vardır. Bu süreyi belirleyen ise üzerindeki faktörleridir. Bazı kremlerin 2 saatlik koruyucu etkisi varken bazı kremlerin 5 saate kadar koruyucu etkisi bulunmaktadır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilir ve istediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, güneş kremi lekeleri giderir mi, cilt lekeleri, lekeli ciltlere güneş kremi, cilt bakımı, güneş koruyucu ürünleri
Haziran 27, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR