Güneş Kremi Cildi Nemlendirir mi? Cildi Nemlendiren Güneş Kremi

Güneş Kremi Cildi Nemlendirir mi - Cildi Nemlendiren Güneş Kremi

Güneş kremlerinin yağlı olması cildi nemlendirip nemlendirmediği konusunun merak edilmesine neden olmuştur. İlk olarak şunu belirtelim, güneş kremlerinin görevi yapısı itibariyle cildin güneşten gelen zararlı ışınlara karşı korunmasını sağlamak. Ancak her güneş kreminin özellikleri birbirinin aynısı değildir. Örneğin her cilt tipine göre farklı içeriklere sahip güneş kremleri vardır. Mesela lekeli olan bir cildin kullanacağı güneş kremi ile yağlı bir cilde sahip kişinin kullanacağı güneş kreminin birbirinden ayrı olması gerekir.

Güneş kremleri günlük bakım rutininde kullanılması gereken en son ürün olduğu için kuru ciltlerin ihtiyacını gidermede maalesef etkili olmayacaktır. Bunun için de güneş kremi alırken nemlendirme özelliği bulunan markaları tercih gerekir. Normal, yağlı ve karma ciltlerin kullanımı için ideal olan Avene Fluide Spf 50 Faktör Güneş Kremi 50 ml cildi güneşten korumaya ve nemlendirmeye yardımcı olabilecek bir üründür.

Yüz İçin Güneş Kremleri

Yüz için güneş kremleri mutlaka kullanılması gerekiyor. Aksi takdirde özellikle yazın sıcaklarında ciltte bunun bir takım olumsuz etkilerini görmek mümkün. Güneş kremi sürmeden güneşe çıktığınızda ilk olacak şey cildinizin dengesiz bir şekilde yanmasıdır. Estetik açıdan kötü bir görüntüye neden olan bu durumun sağlık açısından da zararı vardır. Örneğin; cildinizin beklemediğiniz şekilde zarar görmesine neden olabilirsiniz. Güneş yanığı denilen bu durum cildinizde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Güneşin cilt üzerindeki etkilerinden birisi de lekeler oluşturmasıdır. Ciltte meydana gelebilecek açık kahverengi lekeler estetik açıdan çirkin bir görüntüye neden olacak ve bu lekelerin gizlenmesi veya yok edilmesi için ekstra krem almaya başlayacaksınız.

Güneşin cilt üzerine olan etkilerinden birisi de ince çizgiler ve kırışıklıkların oluşmasını sağlamadır. Cilt güneşte elastikiyetini kaybetmeye başlayacağından ciltte sarkmalar ve doğal olarak kırışıklıklar meydana gelmeye başlayacaktır.

Güneş ve cilt birbiriyle yakından ilişkilidir. Vücut uyku ve uyanıklık döngüsü aracında güneşe ihtiyaç duyar. Ancak her şeyde olduğu gibi güneş söz konusu olduğunda da dozunda bırakmak en sağlıklı olanıdır.

Cilt bakım ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresini inceleyebilirsiniz.
Etiketler: yüz için güneş kremleri, avene güneş kremi, güneş koruyucu, 50 faktör güneş kremi, avene 50 faktör güneş kremi
Temmuz 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR