Güneş Koruyuculu Fondöten

Güneş Koruyuculu Fondöten

Güneş Koruyuculu Fondöten

Fondötende güneş koruyucu kullanmanın önemi.

Güneş koruyucuyu günlük cilt bakım rutinimize özellikle makyaj ile birlikte dahil etmek entegre etmek tartışılmaz bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Makyaj altına güneş kremi sürmenin önemi göz ardı edilemez çünkü UV ışınlarının zararlı etkilerine karşı kalkan görevi görerek erken yaşlanmayı önler ve cilt sağlığını korur[1].

Zararlı UV ışınlarından gerçekten korunmanın en önemli yolu, sabah cilt bakım rutininizin son adımı olarak ancak makyaj yapmaya başlamadan önce güneş koruyucunuzu uygulamaktır. Kimyasal güneş koruyucuları cilde nüfuz eden ve UV ışığını emen filtreler içerirken, fiziksel güneşten koruyucular cildin üzerine oturur ve UV ışığını saçar. Bu yüzden güneş kremi en çok doğrudan temiz cilde uygulandığında etkilidir. Sabah yüzünüzü yıkadıktan ve serumlar, nemlendiriciler veya yağlar gibi cilt bakım ürünlerini uyguladıktan sonra güneş kreminizi sürün. Dermatologlar, minimum 30 güneş koruma faktörü kullanılmasını öneriyor[2].

Bu nedenle, makyaj altına ek koruma olarak en az SPF 30-50 içeren cilt koruması kullanılması her zaman tavsiye edilir. Güneş kremi makyaj altında da etkilidir ve her şeyden önce uygulanmalıdır - astarınızı bile atlayabilirsiniz. Yağ içeren güneş koruyucular yerine su bazlı kremler kullanmayı deneyin çünkü bu makyajınızın stabilitesini etkiler. Cilt korumanızın üzerine uygulanabilecek en iyi fondötenlerden bazılarını dermoailem.com u ziyaret ederek inceleye bilir kampanyalı ve indirimli en ucuz fiyatlar ile hemen satın alabilirsiniz. Çok yağlı bir güneş koruyucu olmaması şartıyla sorunsuz bir uygulama sağlar[3].

Dahili güneş koruyuculu fondötenlerin faydaları.

Makyaj bazlarının güneş koruyuculu olanları cildi güneşten gelen zararlı tüm ışınlardan korur, böylece yaşlandıran faktörleri bertaraf eder ve lekelenmeyi önler. Bu bazları tek başına ya da fondöten altına kullanabileceğinizi biliyorsunuz. Her iki türlü kullanımda da cildinize kalkan görevi görürler[4].

Bu uzman sıvı fondöten, güneş ışınlarına karşı en yüksek korumayı sunar, mevcut lekelerin şiddetlenmesini ve yenilerinin oluşmasını etkili biçimde önler. Mikronize pigmentleri, cilt kusurlarını gizleyerek uzun süre kapatıcı etki sunar, cilde eşit ve sağlıklı bir cilt tonu kazandırır[5].

1) Güneş fondötenleri Dünyada ilk güneş makyajını geliştiren marka Shisedio’nun güneş fondötenleri UVA/UVB ışınlarına karşı yoğun koruma sağlıyor. Suya, yağa, tere karşı saatler boyunca yapısını ve rengini muhafaza ediyorlar. Hem mükemmel makyaj hem de mükemmel güneş koruma etkisini biraraya getiriyorlar. Asla sivilceye sebep olmuyorlar! Fondötenler aynı zamanda, cildi gün içindeki kuruluktan korumak üzere özel geliştirilen Hydro-Restoring FX Complex içeriyor. Doğal ve mat bitişli - Shiseido UV Protective Compact Foundation SPF30: UVA/UVB ışınlarına karşı cildi koruyan pudra fondötendir. Doğal ve mat bir bitiş sağlar. Ortadan yükseğe ayarlanabilir kapatıcılığa sahiptir. Islak ve kuru şekilde kullanılabilir. Kendi fondöten süngeri vardır. Orta kapatıcılık için süngeri kuru, maksimum kapatıcılık için süngeri nemlendirerek uygulayın[6].

Güneş koruyuculu fondöten seçerken dikkate alınması gereken faktörler.

Tahmin etmesi pek de güç olmasa gerek; güneş koruyucu seçiminde dikkate alınması gereken ilk faktör cilt tipi oluyor. Tıpkı insanlar gibi ciltler de bambaşka özelliklere sahip. Dolayısıyla sivilceli, kuru ya da yağlı cilt tipleri için farklı özellikte güneş kremleri kullanılması gerekiyor[7].

En az 30 SPF koruma faktörü olan güneş kremleri tercih edilmelidir. Bir diğer dikkat edilmesi gereken özellik ise güneş koruyucusunun hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı koruma sağlıyor olmasıdır. Ayrıca küresel ısınma sebebiyle oluşan iklimsel değişiklikler, güneş ışınlarının etkisini artırdığı için UVC ışınlarına karşı da koruma sağlayan güneş koruyucuların seçilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir[8].

Cildimizin tipine göre güneş koruyucu seçmek, cildimizin sağlığı ve güzelliği için son derece önemlidir. Güneş koruyucu cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak dışında cilt dokumuzu da dengeleyebilmelidir. Bu nedenle güneş koruyucu alırken mutlaka cilt tipimize göre bir ürün seçmeliyiz[8].

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Solante Acnes Tinted Losyon Spf 50+ Faktör 150 ml

Avene Fluide Tinted Spf 50+ Faktör 50 ml

La Roche Posay Anthelios Parlama Karşıtı Spf 50+ Faktör Mist 75 ml

Avene Fluide Sport SPF 50+ Faktör 100 ml

Ducray Keracnyl UV Spf 50+ Anti İmperfections Fluid Leke Karşıtı Güneş Koruyucu 50 ml

Svr Sun Secure Fluide Spf 50+ Faktör 50 ml

Referanslar

1. Güneş Koruyucunun Makyajın Altında Hayati Rolü. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren syorell.com/gunes-koruyucunun-makyajin-altinda-hayati-rolu/
2. New York Times yazdı: Makyaj, güneş kreminin koruyuculuğunu etkiliyor mu?. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren gazeteoksijen.com
3. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren tr.kryolan.com
4. HER MEVSİM MAKYAJ ALTINA GÜNEŞ KORUMASI KULLANMALI MIYIM?. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren www.makyajtrendi.com
5. KORUYUCU-DÜZELTİCİ SIVI FONDÖTEN EN YÜKSEK GÜNEŞ KORUMASI SPF 50+ *01 IVORY* - Pharmaceris.pl. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren ww2.pharmaceris.com
6. GÜNEŞE KARŞI CİLDİ KORUYAN VE GÜZELLEŞTİREN FONDÖTENLERİ TANIYALIM!. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren www.makyajtrendi.com
7. Güneş Kremi Kullanmanın Önemini Biliyor Musunuz?. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren mmkozmetik.com
8. Nurederm | Estetikte Bilimsel Kökenli Yaklaşımların Öncüsü. (n.d.) geri alındı May 21, 2024, itibaren www.nurederm.com/yazi/cilt-tipine-gore-gunes-koruyucu-secimi

Etiketler: makyaj, fondöten, güneş kremi, fondötenli güneş kremi, renkli güneş kremi
Mayıs 25, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR