Güçlü Bağışıklığın Sırrı Probiyotikler

Güçlü Bağışıklığın Sırrı Probiyotikler

Probiyotik bağırsaklarımızda yaşayan ve sağlığımız için yararlı olan mikroorganizmalardır. Probiyotik kelimesini sürekli duymanıza rağmen tam olarak ne olduklarını ya da ne faydalarının olduğunu bilmiyor olabilirsiniz. Bu noktada probiyotiklerin faydalarını özellikle de yaklaşan kış günleri sebebiyle açıklamakta fayda olabilir.

Probiyotik kışın zayıflayan bağışıklığımızı güçlendirmesiyle hastalıklara karşı korunmamızı sağlar. Bağışıklığı güçlendirmesi probiyotiklerin en önemli özellikleridir. Hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık ve daha zinde bir kış geçirmek için probiyotikleri tüketmek isteyebilirsiniz.

Sıklıkla içinde probiyotik olan besinleri görüyor ve probiyotiğin bağışıklık sistemine ne tür faydalarının olacağını merak ediyor olabilirsiniz. Bu noktada probiyotik nedir, probiyotik nasıl tüketilir, faydaları nelerdir sorularının cevaplarını bu yazımızda derledik.

Probiyotiğin Bağışıklık Sistemine Faydaları

Probiyotik sayesinde vücudumuzun koruma kalkanı olan bağışıklık sistemi güçlenir. Probiyotik aynı zamanda mide ve bağırsak sağlığını güçlendirerek kabızlık, şişkinlik, gaz ve ishal gibi problemlere de karşı gelir.

Sindirim sistemini düzenlemesiyle probiyotik zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Probiyotikler zayıflatıcı ve bağışıklığı destekleyici etkisine ek olarak diyabet riskini azaltmasıyla da her yaştan birey tarafından tercih edilebilir.

Bebekler için de önemli bir koruyucu olan probiyotik anne sütü ile sağlanır ve bebek vücudundaki yararlı bakteri üretimini artırır.

Probiyotik Nelerde Bulunur?

Probiyotik doğal olarak belli başlı besinlerde bulunmaktadır. Ayran, kefir, yoğurt, turşu, peynir gibi fermente ürünlerde bulunan probiyotik bu besinlerin tüketimi ile vücuda alınabilir. Günlük olarak en az 400 ml olacak şekilde bu ürünleri tüketmemiz bu faydalı mikroorganizmaların üretimini artıracaktır. Ancak bu ürünlerin özellikle doğal bir şekilde evde üretilen hallerinde probiyotiğin çokça olduğunu ve vücudumuza faydalı olacağını da belirtmeliyiz.

Bağırsaklarımızda oluşan ve vücudumuza yararlı olan mikroorganizmalar olan probiyotiğin üretimi bazı kişilerde olması gerekenden az olmaktadır. Bunun yanı sıra, glütenli gıda, soya, süt ve yumurta gibi ürünleri herhangi bir sebeple tüketmeyen bireylerde de probiyotik üretimi az olacaktır.

Vücudumuza düzenli olarak almamızdaki ve vücudumuzdaki üretimini desteklememizdeki faydaları sayısız olan probiyotikler açısından vücudumuzu desteklemek için probiyotik tabletler tüketme şansımız da mevcuttur. Bactoblis Probiyotik 10 Tablet ile vücudunuzun ihtiyaç duyduğu probiyotik oranını destekleyebilir, kışa sağlam bir bağışıklık ile başlayabilirsiniz.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: probiyotik nedir, bağışıklık sistemi, bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir, probiyotiğin faydaları, takviye edici gıdalar, besin takviyeleri
Ekim 15, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR