Göz Şampuanı Nedir, Göz Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Göz Şampuanı Nedir, Göz Şampuanı Nasıl Kullanılır?

Cilt bakımı genel anlamda gerekli olsa da özellikle göz ve göz çevresine yapılacak bakım çok daha önemlidir. Çünkü göz insanın sosyal yaşamını önemli derece etkileyen organların başında gelir.

Gözlerinize ne kadar iyi bakarsanız sağlıklı olmasını sağlayabileceğiniz gibi göz çevrenizdeki kırışıklıklarında önüne geçmiş olursunuz. Gözle ilgili yaşanabilecek pek çok sağlık sorunu vardır. Bunlardan bir tanesi de blefarit hastalığıdır.

Blefarit Nedir?

Blefarit halk arasında göz kapağı iltihabı olarak da bilinir. Herkeste görülebilecek bu hastalığın tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar vardır. Gözleri tozdan ve yabancı cisimlerden koruyan yağ bezeleri vardır. Bu yağ bezeleri iltihaplandığında bu hastalık ortaya çıkar. Tek bir gözde meydana gelebileceği gibi iki gözde de oluşabilir.

Göz kapağındaki iltihaba karşı uygulanabilecek en etkili yöntem sıcak kompreslerdir. Bunun dışında kortizon içeren damla, merhem ve antibiyotikli kremler vardır. Bunun dışında kullanılabilecek temizleyici ürünler arasında Blefaritto Göz Şampuanı 45 ml yer almaktadır. Ürünün özelliklerine baktığımızda ise şunları görebiliriz.

  • Hassas bölgedeki kepek, kir ve makyaj artıklarının temizliğine yardımcı olur.
  • Paraben içermez.
  • Az miktarda şampuan göz çevresi, göz kapağı, kaş ve kirpik gibi hassas bölgelere 1-2 dakika masaj yaparak uygulanır.
  • Sonrasında durulanarak uygulama tamamlanır.
  • Kullanmadan önce el temizliğine özen gösterilmesi önerilir.
  • Özel formülasyonundan dolayı fazla köpürmeden temizlik sağlar.

Göz Sağlığı her insanın dikkat etmesi gereken bir konudur ve bunu da yukarıda bahsettiğimiz ürünle kolayca yapabilirsiniz.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz blefarit hastalığı kişinin yalnızca kendisini etkiler. Bu nedenle herhangi bir bulaşıcı etkisi yoktur.

İltihap hali meydana geldiğinde gözlerde ağrı ve yanma meydana geldiği gibi baş ağrısı yapma ihtimali de vardır. Eğer iltihapla birlikte çok fazla ağrı söz konuş olursa bu durumun altında yatan diğer nedenlerinde araştırılmasında fayda vardır.

Göz şampuanı günlük olarak kullanılabilir. Doktor reçetesiyle birlikte kullanılacağı gibi isterseniz günde 2 ya da 3 kez kullanmanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Gözlerinizin temizliğinde kullanabileceğiniz ürünler için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: göz şampuanı nedir, göz şampuanı nasıl kullanılır, göz bakımı, göz sağlığı, bakım önerileri
Mayıs 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR