Göz Çevresi Bakımının Önemi Nedir?

Göz Çevresi Bakımının Önemi Nedir

Yaşınız kaç olursa olsun genç bakışlara sahip olmanız için göz çevresi bakımına önem vermeniz gerekir. İnsanın göz çevresindeki deri, normal cildindeki deri ile aynı değildir. Göz çevresi daha ince ve daha hassastır. Bu nedenle mimik hareketlerinin en belirgin yeri göz çevresidir. Gözlerde meydana gelen mimik hareketleri nedeniyle göz bölgesindeki kırışıklıklar ilk belirgin hale gelen bölgedir.

Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların ve ince çizgilerin en önemli nedeni bu bölgede yaşanan nem kaybıdır. Göz bölgesine düzenli olarak kullanılacak nemlendirici kremler dış etkenlere karşı daha fazla koruma sağlayacaktır. Sebamed Q10 Anti Age - Yaşlanma Karşıtı Göz Altı Kremi 15 ml, hassas göz çevresini derinlemesine nemlendirir ve besler. Göz çevresindeki ince çizgi ve kırışıkların görünümünün giderilmesini ve göz çevresinin daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Göz çevresi bakımı özel bir dikkat gerektirir. Erken yaşta göz çevresi bakımını alışkanlık haline getirenler ileri de yaşanabilecek sorunların da önüne geçmiş olacaklardır.

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Yapılır?

Temizlik: Göz çevresine yapılacak bakımda öncelik temizliktir. Göz çevresine bastırmadan içeriden dışarıya doğru dairesel bir hareketle ve nazik bir şekilde temizlik yapılması gerekir.

Güneş Kremleri: Göz çevresi güneşten en fazla etkilenen bölgedir. Bu nedenle güneşe çıkmadan önce mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Gözlerinizin çevresinde daha fazla hassasiyet varsa koruyucu kremler kullanılabilir. 

Düzenli Uyku: Uyku düzeninin genel vücut sağlığına etkisi büyüktür. Buna gözler de dahildir. Düzenli uyku uyuduğunuzda gözlerinizin etrafında oluşabilecek yorgunluk, morluk ve torbalanma görüntüsünü de ortadan kaldırmış olursunuz.

Dengeli Beslenme: Kusursuz bir güzelliğe sahip olmak için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekiyor. Göz çevresindeki derinin korunması için sebze ve meyve tüketimine özen göstermelisiniz.

Nemlendirici Kullanımı: Göz çevresinin mutlaka nemli olmasına dikkat etmelisiniz. Cildiniz kolay kuruyorsa düzenli olarak nemlendirici kremler kullanmalısınız.

Göz çevresini nemlendirmek çok önemlidir. Nemlendirici seçerken cildi koruma özellikleri olan doğal malzemelerle hazırlanmış ürünler seçmeye dikkat ediniz. Düzenli olarak göz çevrenize bakım yapmalısınız.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: göz çevresi bakımı, sebamed göz çevresi bakımı, göz altı kremi, sebamed
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR