Gıda Takviyeleri Ne Zaman Alınmalı?

Gıda Takviyeleri Ne Zaman Alınmalı?

Günümüz modern dünyasında insanlar hep bir koşuşturma içerisinde savrulmaktadır. Çünkü günlerinin büyük çoğunluğunu oradan buraya koşturarak geçirmek zorunda kalan bireyler bir süre sonra yorgun ve bitkin olmaktadır. Bu yorgunluğun ve bitkinliğin bir etkisi olarak da bireyler gıda takviyeleri gibi ürünlere yönelmeye başlamaktadır.

Bireylerin gıda takviyelerine yönelmelerinin temel sebebi ise oldukça basit olmaktadır. Çünkü, yoğun tempo içerisinde vücutta vitamin, mineral gibi eksiklikler ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden de Zeucit gibi ek gıda takviyelerinin kullanılması gerekmektedir. Ancak bu ürünler kullanılırken yol haritasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Yol Haritasına Dikkat Edin

Her bir gıda takviyesinin kendine has bir yol haritası bulunmaktadır. Bu yol haritalarının dışında gerçekleşen kullanımlarda ise çeşitli problemlerin yaşanabileceğinin bilinmesi gerekmektedir. Örneğin E vitamini takviyesi kullanan bireylerin gingko ve omega-3 gibi takviyeler kullanmaması gerekmektedir. Çünkü bu gıda takviyeleri bir arada kullanıldığında kan akışı problemlerine neden olabilmektedir.

Ne Zaman Kullanılmalı?

Gıda takviyelerini de kullanırken dikkatli olmak gerekmektedir. Çünkü her ne kadar takviye edici gıdalar da olsalar bir ilaç gibi düşünerek belirli periyotlarda alınması gerekmektedir. Çünkü bazı vitaminler veya takviyeler aç karna bazıları ise tok karna tüketildiğinde etkili olabilmektedir. Bu nedenle de takviye edici gıdalara başlamadan önce doktorunuza danışmanız ve öyle başlamanız önerilmektedir. Aynı zamanda da bazı gıda takviyeleri uyku getirici bazıları ise uyku kaçırıcı bir etki gösterebilmektedir. Bu nedenle de kullanım periyoduna dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aç Karnına Mı? Tok Karnına mı?

Gıda takviyeleri en temel anlamda bitki özleri oldukları için öğün aralarında alınması önerilmektedir. Ancak E vitamini ya da D vitamini gibi yağda eriyen takviyelerin aç karna alınması daha doğrudur. Aynı şekilde su da eriyen gıda takviyelerinin yani alfa lipoik asitlerin tok karna tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

Ne Kadar Zaman Yutacağız?

Takviyelerin de ilaçlar gibi belirli aralıklarla ve sürelerle tüketilmesi önerilmektedir. Aksi takdirde vücuda aşırı yükleme yapılması ya da eksik yükleme yapılması durumları ile karşılaşılabilmektedir. Bu nedenle de doktor aksini söylemediği sürece gıda takviyelerin ara sıra boşluklarla tüketilmesi önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: gıda takviyeleri ne zaman alınmalı, takviye edici gıdalar ne zaman kullanılmalı, gıda takviyeleri aç karnına mı tok karnına mı faydalıdır, besin takviyeleri nasıl kullanılır, gıda takviyeleri nasıl kullanılır, sağlıklı yaşam
Temmuz 28, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR