Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalı? Gece Cilt Bakım Rutini

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalı - Gece Cilt Bakım Rutini

Kadınlar için bakım, sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmak en önemli rutinlerden bir tanesidir. Uzmanlara göre günde en az 2 kez cilt bakımı yapılmalı ve özellikle gece bakımına dikkat edilmelidir. Çünkü cilt siz gece uyurken de kendini onarmaya ve yenilemeye devam eder. Bu nedenle akşam yatmadan önce cildinizi iyice temizlediğinizde ve nemlendirdiğinizde bu onarım sürecine yardımcı olursunuz.

Gece Cilt Bakımının Önemi

İnsan metabolizmasının daha düzgün çalıştığı zamanlar vardır. Örneğin; gece 23.00 ile 03.00 arasında metabolizma çok daha fazla çalışır. Cildinizin istediğiniz şekilde görünmesi için bu saatlerdeki uyku düzenine dikkat etmeniz gerekir.

Cildimiz gün içinde çevresel etkenlerden dolayı kirlenir. Bu kirler ciltteki gözenekleri tıkadığı için ciltte sivilceler, siyah noktalar ortaya çıkmaya başlar. Eğer derinlemesine bir temizlik yapılmazsa cilt kendini onaramaz ve erken yaşta kırışıklık, solgun bir cilt görüntüsü ortaya çıkar.

Gece Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Cildinize yapacağınız bakımla ilgili olarak önce kendinize bir planlama oluşturmanız gerekiyor. Planlamanızı oluştururken günlük ve haftalık olacak şekilde iki farklı düzen oluşturun. Günlük bakımda cildin yıkanması, temizlenmesi ve nemlendirilmesi olmalıdır. Haftalık bakımda ise cildinizi daha fazla rahatlatacak peeling, tonik, serum gibi uygulamalar yapabilir, maskelerle bunu destekleyebilirsiniz.

Günlük gece bakım rutininiz için Ogansia Kenevir Yağlı Gece Kremi 50 ml kullanabilirsiniz. Ürünün içeriğinde kullanılan aktif bileşenler cildin canlanmasına, nemlenmesine, beslenmesine, sıkılaşmasına yardımcı olur.

Cildinizi Daima Temiz Tutun

Cildinizi temizlemek rutin bakımın anahtarıdır. Gün içinde cildinizde biriken tüm kirler ve makyaj ürünleri iyi bir temizlikle birlikte yok edilmelidir.

Nemlendirici Kullanın

Cildin nemli olması çok önemlidir. Yukarıda bahsetmiş olduğumuz Nemlendirici & Onarıcı Krem sayesinde cildinizin tipi ne olursa olsun kurumaz, çatlamaz ve soyulmaz.

Peeling

Haftalık bakımda peeling uygulaması önemlidir. Peelinglerin tanecikli yapısı cildinizdeki gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine ve bu sayede cildinizin rahatlamasına neden olur.

Cilt Masajı

Cilt masajı cildin doğal görüntüsünü bozmaması, sıkılaşması ve ince çizgilerin yok edilmesi için önemlidir. Doğal taşlar kullanılarak yapılan cilt masajı sayesinde cildiniz iyi bir rahatlama sağlayacaktır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: cilt bakımı, gece bakım kremi, gece cilt bakımı, nemlendirici krem, onarıcı bakım kremi
Mayıs 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR