Doğru Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı?

Doğru Güneş Kremi Seçimi Nasıl Olmalı

Güneş kremleri güneş ışınlarının zararlı etkilerine karşı cildimizi koruyan bakım ürünleridir. Güneş kremleri sadece yaz aylarında değil kış aylarında da güneşin zararlı etkilerinden korumak için kullanılır. Her mevsim gereksinim duyulan güneş kreminin seçimi doğru yapıldığı takdirde sağlıklı bir cilt elde etmek mümkündür.

Güneşten gelen zararlı UVI ışınlarına maruz kalmak yanık ve kanser oluşumuna neden olabilir. Bu risklerden korunmak için ise güneşin dik geldiği saatlerde güneşe çıkmamak gerekir. Uzmanlar, doğru güneş ürünleri seçimi konusunda kullanıcıları uyarıyor. Biz de bu makalemizde cildiniz için sağlıklı çözüm sağlayacak öneriler hakkında bilgilendirme yapalım istedik.

Geniş Spektrumlu Güneş Kremi Tercih Edin

Geniş sprektruma sahip olan güneş kremleri cildin hem UVA hem de UVB ışınlarına karşın korunmasını sağlayacaktır. Güneş kremleri güneşin cilde verdiği zararları yok ederken geniş spektrumlu kremler cildin yaşlanmasının önüne de geçecektir.

Güneş Koruma Faktörüne (SPF) Bakın

Güneş kremleri farklı SPF faktörlerine sahiptir. Bu faktörler güneşin ışınlarına karşı koruma seviyesini gösterir. Yüksek SPF değerine sahip olan kremler daha iyi koruma sağlarken süreyi de daha uzun tutacaktır. Janssen Cosmetics Sun Spf50+ Hig Protection Sun Care 75 ml cildinizin ihtiyacı olan koruma etkisini uzun süre koruyacaktır.

Cilt Tipinize Uygun Bir Güneş Kremi Seçin

Güneş kremleri koruma açısından ikiye ayrılır. Bunlar; fiziksel koruyucular ve kimyasal koruyuculardır. Fiziksel olan koruyucular deri üzerinde bir bariyer oluşturarak güneşin ışınlarını yansıtır. İçeriğinde maddeler sayesinde deri altına güneşin erişmesi engellenmiş olur. Kimyasal koruyucular ise güneşten gelen zararlı ışınları emerek etkisini yok eder.  Bu tip ürünler bazı ciltler için iyi olurken bazı ciltlere daha fazla zarar verir.

Güneş kremi ya da güneş ürünleri seçerken mutlaka cildin tipine göre hareket edilmesi gerekir. Kuru cilde sahip olanların yoğun kıvamlı ürün kullanması daha iyi olacaktır. Koyu tenliler yüksek koruma faktörüne sahip güneş kremlerini tercih etmelidir.

Hiçbir Güneş Kremi Suya Dayanıklı Değildir

Her ne kadar bazı firmalar reklam amaçlı buna yer veriyor olsa da belirtelim suya dayanıklı olan hiçbir güneş kremi yoktur. Güneş kremleri su geçirmez değildir fakat suya oldukça dayanıklıdır. Vücuttaki ter ve suya rağmen güneş kremleri etkisini uzun süre boyunca koruyabilir. Eğer cildiniz suyla temas ederse bu durumda krem etkisini kaybeder.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: güneş kremi, güneş kremleri, güneş kremi seçimi, güneş ürünleri, cilt tipine uygun güneş kremi
Ağustos 16, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR