Doğal Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Tüketilir?

Doğal Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Tüketilir?

Yumurta faydası saymakla bitmeyen ancak bilinmeyen pek çok faydası da ortaya çıkan önemli gıdalar arasında yer alır. Örneğin; çoğu kişi yumurtanın içini yerken kabuğunu maalesef çöpe atar. Oysaki yumurtanın kabuk zarını çöpe atmadan tüketmek pek çok faydayı beraberinde getirir. Yumurtanın kabuğu bol miktarda kalsiyuma sahiptir. Bu da onu cilt ve kemikler üzerinde oldukça etkili yapar.

Doğal Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Tüketilir?

Yumurtanın kabuğuna yapışık halde bulunan zarı soyup yediğinizde ağrılarınızın azalmasına yardımcı olur.

Yumurta Kabuğu Kireçlenmeye İyi Gelir mi?

Yumurta kabuğunun kemik sağlığı üzerindeki etkisi büyüktür. Zarında bulunan bol protein sayesinde eklem bölgelerinde oluşan kireçlenmelere karşı doğal bir tedavi şeklidir.

Yumurta Kabuğu Yenirse Ne Olur?

Yumurtanın kabuğu doğru bir şekilde tüketildiğinde herhangi bir zarar oluşturmaz. Büyük parçalar halinde yutulması boğazda takılmaya ve yırtılmaya neden olacağından kabukları iyice öğütmek ve bu şekilde toz haline getirildikten sonra tüketmek gerekir. Kabuğun kaynatılmış ve yıkanmış olmasına da dikkat edilmelidir. Generica Nemartro Plus 30 Kapsül haline getirilmiş ve içerisinde bulunan yumurta kabuğu zarından elde edilmiş polimeri sayesinde kıkırdak dokularda oluşmuş hasarı ve kireçlenmeyi en aza indirgemek için düşünülmüş takviye edici gıda olarak yer alır.

Yumurta Kabuğu Zarı Nasıl Soyulur?

Yumurtanın kabuk zarı çiğ ya da haşlanmış yumurtadan elde edilebilir. Ancak çiğken zarı çıkarmak zor olacağından dolayı kaynatmak daha akıllıca çözümdür. Yumurta kırıldıktan sonra sarısını ve beyazını çıkarıp kabukları küçük parçalara ayırarak zarların soyulması sağlanabilir.

Yumurta Zarının Cilde Faydaları

Yumurta yalnızca kemiklere değil aynı zamanda cilde de iyi gelen bir besindir. Yumurtanın zarında kolajen bulunur ve bu da hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlılık belirtilerinin önüne geçebilmek için yumurtanın zarı tercih edilebilir. İçeriğindeki mineraller sayesinde cilt daha genç ve daha parlak bir görünüme kavuşacağı gibi ölü hücrelerin ciltten atılması ve kolajen sayesinde yenilenmesi sağlanmış olacaktır.

Yumurtanın kendisi kadar kabuğu ve zarının da faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle hem kendimiz hem de bitkiler için yumurta önemli bir besin kaynağı olarak gösterilebilir.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret ederek istediğiniz ürünü sepete ekleyip sipariş talebi oluşturabilirsiniz.

Etiketler: doğal yumurta kabuğu zarı nasıl tüketilir, yumurta kabuğu zarı neye iyi gelir, yumurta kabuğu zarının faydaları, takviye edici gıdalar
Ekim 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR