D Vitamini Eksikliğinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

D Vitamini Eksikliğinde Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Önleme ve Tedavi: D vitamini eksikliği konusunda ne yapabilirsiniz?

Vitamin eksikliğini tedavi etmenin ilk adımı sebebini bulmaktır. Tedavi tetikleyici faktöre göre düzenlenir. Aşağıdaki bilgiler aynı zamanda D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve önlenmesi için de geçerlidir.

Güneş ışığı yoluyla D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisi

Pek çok vakada D vitamini eksikliği güneşte kalma süresinin çok kısa olması nedeniyle ortaya çıkar. Bu neden davranışı değiştirerek ortadan kaldırılabilir. Belirli bir süre düzenli olarak güneş ışığına maruz kalırsanız cildiniz otomatik olarak yeniden D vitamini üretmeye başlayacaktır.

Gerekli radyasyonun süresi sadece günün ve yılın zamanına değil aynı zamanda coğrafi enleme de bağlıdır. Son fakat bir o kadar da önemlisi, kişisel cilt tipiniz büyük bir rol oynar. Erken cilt yaşlanmasını veya cilt kanserini önlemek için güneşte çok fazla zaman geçirmemek önemlidir.

Diyet yoluyla D vitamini eksikliğinin önlenmesi ve tedavisi

Bir kişi dengeli bir beslenme yoluyla D vitamini ihtiyacının yaklaşık %10'unu karşılayabilir. Ancak D vitamini açısından zengin olan yalnızca birkaç gıda vardır. Çoğu hayvan kökenlidir.

Besin takviyeleri: D vitamini ürünleri faydalı mıdır?

D vitamini yalnızca , eksikliğin güneşe daha fazla maruz kalma veya beslenme değişiklikleriyle giderilemediği durumlarda besin takviyesi olarak alınmalıdır .

D vitamini takviyelerinin doktor tavsiyesi olmadan uzun süreli kullanımı ciddi sonuçlar doğurabilir. Yağda çözünen vitaminin, alımın artması nedeniyle kas ve yağ dokusunda sürekli depolanması, uzun vadede aşırı doza yol açabilir .

Önemli

D vitamini replasman ürünleri özellikle küçük çocuklar veya fiziksel kısıtlamalar nedeniyle hayatlarının büyük bir bölümünü kapalı mekanlarda geçiren kişiler için uygundur. Besin takviyesi almadan önce aile doktorunuza danışın!

Dikkat: D vitamini rezervlerinizi solaryumda şarj etmeyin!

Düşük sıcaklıklar nedeniyle özellikle sonbahar ve kış aylarında vücudun kendi D vitamini üretimini teşvik etmesi daha zordur. Kalın ceketler, eşarplar ve eldivenler güneş ışığının cilde ulaşmasını engeller. Ancak eksikliği solaryumda veya UV lambalarıyla tedavi etmek bir yanılgıdır!

Solaryumdaki UV-B ışınları, tıpkı güneş gibi kesinlikle D vitamini üretimini artırıyor, ancak cildi bronzlaştırmak için kullanılan yapay radyasyon çok güçlü ! Cilt hastalıklarının riskleri, olumlu etkilerden açıkça daha ağır basmaktadır.

Fark etme

Düzenli bronzlaşma seansları cildin erken yaşlanmasını tetikler ve cilt kanseri oluşumunu teşvik edebilir.

Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Kaynak : Vitamin D: Welche Lebensmittel einem Mangel vorbeugen https://www.gesundheitswissen.de/ernaehrung/naehrstoffe/

YouPlus Pro Vitamin C Çinko Propolis + Vitamin D 15 Efervesan Tablet

YouPlus Vitamin D3 400IU Oral Sprey 20 ml

Nutraxin Vitamin D3K2 30 Ml

Etiketler: d vitamini, vitamin d, d3 vitamin, d3k2 vitamin
Nisan 11, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR