Çocuklarda Diş Macunu Seçimi Nasıl Olmalı?

Çocuklarda Diş Macunu Seçimi Nasıl Olmalı

3 yaşına kadar hiçbir çocuk için diş macunu kullanılması önerilmez. 3 yaşından sonra ise leblebi büyüklüğünde bir miktar fırçaya sürülere dişlerin fırçalanması yeterli olacaktır.

Çocuk için diş macunu kullanılmaya başlandığında seçim florürlü olanlardan yana olmalıdır. Önemli olan çocuğun diş macununun tadını sevmesi ve bir sonraki sefer için istekli olmalısıdır. Dişler fırçalanırken diş macunundan ziyade dişlerin ne şekilde fırçalanması gerektiğini bilmek gerekir.

Çocuklara bebeklik döneminde kazandırılan bazı alışkanlıklar kalıcı olur. Özellikle büyüme ve yetişkinlik döneminde diş ve diş eti hastalıklarından korunmak küçük yaşta edinilen diş fırçalama ile yakından alakalıdır.  Bir çocuk ne kadar erken yaşta diş hekimiyle karşılaşırsa yetişkinlik döneminde dişçi korkusu da ortadan kalmış olacaktır. Uzmanlar çocukların dişleri ve ağız temizliğine 6-8 aylık dönemde başlanması gerektiği konusuna dikkat çekiyor ve aileleri uyarıyor.

Çocuğun dişlerinin ağızda görülmesiyle birlikte ön plana çıkan temizlik işlemine tülbent ve gazlı bezin ıslatılarak silinmesiyle başlanmalıdır.

Dişlerin ağızda ilk kez görülmesinden itibaren temizlenmeye başlaması büyük önem taşıyor. Bu da bebeklik çağında dişlerin çiğneme yüzeylerinin temiz bir tülbendin veya gazlı bezin ıslatılarak silinmesiyle gerçekleştirilebilir.

Dişler Ne Zaman Fırçalanmalı?

Çocuklarda diş fırçalama sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez gerçekleştirilmesi gerekir. Sabah kahvaltısı sonrasında ve gece yatmadan önce üçer dakikalık bir fırçalama diş sağlığını korumak için yeterli olacaktır.

Sonuç olarak çocukların dişlerini fırçalaması macunu yutmamaya başladığı dönemden itibaren olmalıdır. İlk 2 yıl macundan ziyade fırça kullanımına alıştırmak ve 7 yaşından sonra artık motor hareketlerinin gelişmesiyle birlikte kendi başına fırçalamasına izin vermek gerekir.

Bebek ve Çocuklar İçin Ağız Bakımı genel vücut sağlığını korumak açısından çok önemlidir. Çocuk bu dönemlerde dişlerine ne kadar iyi bakabilirse yetişkinlik döneminde de o kadar rahat edecektir.

Günümüzde üretilen diş macunlarının kalitesi birçok kez yapılan deneylerle kanıtlanmıştır. Bebeğiniz için diş macunu seçimi konusunda öneri isterseniz diş hassasiyetlerine göre üretilmiş olan Sensodyne Pronamel Çocuklar İçin 6 - 12 Yaş Diş Macunu 50 ml önerebiliriz.

Ağır bakım ürünlerine https://www.dermoailem.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: çocuklar için diş macunu, diş macunu, diş macunu seçimi, sensodyne, sensodyne pronamel
Mart 03, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR