Cildi Kışa Hazırlayacak Cilt Bakım Ürünleri

Cildi Kışa Hazırlayacak Cilt Bakım Ürünleri

Yazın güneşin etkisiyle birlikte yıpranan ve lekelenen ciltleri bakım yaparak tekrar toparlamak mümkündür. Ancak kışa girdiğimiz şu günlerde bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız o zaman cildinizi toparlamak düşündüğünüzden daha zor ya da imkansız olabilir. Aşağıda bahsedeceğimiz ürünler cildinizi yaza tekrar hazırlarken aynı zamanda sağlıklı kalmasına da yardımcı olacaktır.

Cilt hassas bir yapıya sahiptir. Bu nedenle cilde uygulanacak olan ürünlerin bazıları zarar verirken bazıları da iyi gelir. Doğru bakımı uygulamak ve doğru ürünleri kullanmak cildin ihtiyacı olan bakımı yakalayabilmesi açısından önemlidir.

Söz konusu cildi kışa hazırlamak olduğunda ise hangi ürünleri seçmeniz gerektiği konusunda seçici olmanızda fayda var. Peki, cildiniz kışa nasıl hazır hale gelir?

Bol Bol Su İçin

Cilde bakım yapmanın en iyi yolu doğal olanla başlamaktır. Bu nedenle cildinizin nem dengesini artırmak için bol bol su içmeniz gerekir. İnsanlar yazın fazlaca su tüketmelerine karşın soğuk havadan dolayı su tüketimini önemsemezler. Bu da kış boyunca cildin kuru kalmasını sağlayarak gerekli bakımın yapılamamasına neden olur. Sağlıklı bir insanın aksine bir durum olmadığı sürece günde en az 8 bardak su içmesi gerekir. Bu limiti vücudunuzun ihtiyacına göre ayarlamak elinizdedir.

C Vitamini Olan Besinleri Tüketin

Cildinizi yalnızca dışarıdan değil içeriden de desteklemeniz gerekir. Bunun için C vitamini oldukça önemlidir. C vitamini içeren besinler ya da yeterli miktarda alınmadığında takviye edici ürünler işinizi kolaylaştıracaktır.

Dudaklarınızı Koruyun

Kışın en çok etkilenen bölge dudaklardır. Dudak dışarıyla doğrudan temas ettiği ve nemli olduğu için soğuk hava kurumasına neden olur. Dudak bakımı yaparken özellikle dışarı çıkmadan önce dudaklarınızı nemlendirin. Nivea Uzun Süreli Nemlendirme Dudak Bakım Stick 4,8 gr dudaklarınızın kurumasını önleyecek ve uzun süre etkisini devam ettirecektir.

Cildi Rahatlatacak Losyonlar Kullanın

Cilde bakım yaparken hem nemlendirilmesini hem de rahatlatılmasını sağlamanız gerekir. Kozmetik ürünlerin amacı cildinizin bakımını yaparken canlılığını korumasını sağlamaktır. The Purest Solutions Görünmez UV Koruması, Günlük Yoğun Nemlendirici SPF 50+ cildin yağlanmasını önlerken UV koruması sağlar. İçeriğinde bulunan nemlendirici etkisiyle birlikte cildin nem dengesini korurken aynı zamanda ışıltılı ve yumuşak olmasını sağlar.

Uyku Düzenine Dikkat Edin

Cildin taze ve genç görünmesinde en büyük etkenlerden birisi de uyku düzenidir. Sağlıklı bir insanın canlı bir cilde sahip olması için günde en az 8 saat ve stresten uzak bir uyku uyuması gerekir.

Cilt bakım ürünlerimizi incelemek için https://www.dermoailem.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: cildi kışa hazırlayacak cilt bakım ürünleri, cilt bakımı, dudak bakımı, nemlendirici ürünler, günlük yoğun nemlendirici
Aralık 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR