Çamaşır Deterjanı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çamaşır Deterjanı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çamaşır deterjanı seçimi genelde alışkanlıklarla ilgili bir durumdur. Bunun için genelde bayanlar sürekli kullandıkları deterjandan ayrılmak istemez. Oysaki doğru seçim yapılmadığı takdirde çamaşırlarda istenilen temizlik ve görüntünün elde edilmesi mümkün değildir. Bu makalemizde çamaşır deterjanından memnun olmayan ve deterjanını değiştirmek isteyen bayanlar seçimi nasıl yapmaları gerektiği hususunda bilgilendirme yapalım istedik. Aşağıda bahsedeceğimiz faktörler deterjan seçiminde çok önemli bilgileri içermektedir.

Sıvı Deterjan Toz Deterjan Farkları Nelerdir?

Toz deterjanlar eskiden gelen bir alışkanlıktır, ancak son dönemde sıvı deterjanlarında popüler olmasıyla birlikte bayanlar arasında acaba hangisini seçmeliyim sorusu gündeme gelmeye başladı. Bu iki formda sıcak suyla kullanılmaya uygundur. Çünkü içeriğindeki aktif maddeler genelde birbirinin aynısıdır. Yani ikisinin de amacı kıyafetlerinizi temizlemektir. İkisinin arasındaki fark fiyat ve tercihtir. Bunun için seçim sizin inisiyatifine bağlıdır.

Su Sıcaklığı

Sıvı çamaşır deterjanları yıkama sırasında kullandığınız suyun sıcaklığı ne olursa olsun hızlı çözülür, fakat baz markaların sıvı formları fazla kullanılması halinde çamaşır üzerinde mavi top lekeler bırakabilir. Toz deterjanlar ise hızlı çözülebilir.

Peki, inatçı lekeler için çamaşır makinesinde toz deterjan mı sıvı deterjan mı kullanmak daha etkilidir?

Eğer lekeniz çok büyük etki gerektirmiyorsa bu durumda sıvı deterjanlar ön işlem olarak da uygulanabildiğinden daha kullanışlıdır. Su bazlı lekelerde özellikle mürekkep, alkol, kahve ve çay gibi… Sıvı deterjanlar lekeye daha kolay saldırabildiği için tercih edilebilir. Bunun dışında toz deterjan kullanmamanız için hiçbir neden yoktur. Toz deterjan konusunda bir öneriye ihtiyacınız varsa Dalan Roxy Matik 800gr Bahar Çiçekleri size hem kokusu hem de güçlü temizleme formülüyle kolaylık sağlayacaktır.

Pratik Kullanım

Sıvı deterjanlar toz deterjanlara göre daha pratik olduğundan dolayı sık tercih edilir. Çamaşırın üzerine doğrudan uygulanarak leke çıkarıcı olarak da kullanılabilir. Bu da sıvı deterjanları çok yönlü kullanım haline getirmiştir.

Alerjik Hassasiyet

Toz olarak satılan Temizleme Ürünleri soluma yoluyla vücuda kolayca girebileceğinden alerjik hassasiyet içeren bir durumunuz varsa bu durumda toz deterjan yerine sıvı deterjan seçilmesi mantıklı olacaktır.

Temizlik ürün çeşitleri için https://www.dermoailem.com/  adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: çamaşır deterjanı seçerken nelere dikkat etmeliyiz, çamaşır deterjanı, temizlik ürünleri, deterjan
Şubat 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR