Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılmalı?

Boyalı Saçlara Bakım Nasıl Yapılmalı?

Boyalı saçlar daha kolay yıpranacağından dolayı sık boya yapan kişilerin saçlarının bakımlı olması için bazı önemli hususlara dikkat etmesi gerekir. Aşağıda bahsedeceğimiz hususlar yalnız saçların bakımı değil aynı zamanda renginin de daha kalıcı olması için faydalı olacaktır.

Klordan Korumaya Çalışın

Klor saçlar için en önemli tuzakların başında gelir. Yazın sıcak havada havuza girildiğinde saçlar klora maruz kalacaklarından dolayı zarar görebilir. Böyle bir durumda boyalı saçlarınız için klordan koruyan saç kremleri kullanabilirsiniz.

Daha Geç Yıkayın

Saçlarınızı ne kadar çok yıkarsanız boyanın da o kadar hızlı akıp gitmesine neden olursunuz. Normal standartlarda saçların haftada 2 kez yıkanması yeterli olacaktır. Günlük olarak saçların yıkanması hem yağın alınmasına hem de boyanın hızlı çıkmasına neden olacaktır.

Renk Koruyucu Ürünler Kullanın

Saçlarınızı yıkadığınız ürünler konusunda da seçici olmanız gerekir. Kullandığınız şampuanın renk koruyucu özelliğinin bulunması boyanın kolay gitmemesini sağlayacaktır.

Bakım ve Maske

Boyalı saçlarınızın bakımını yapmak için kuaföre gitmeniz gerekmez. Evde kendinizde bakım yapabilirsiniz. Prozinc Boyalı Saçlar İçin Saç Bakım Maskesi 300 ml, içeriğindeki doğal proteinlerden gelen güç ile 3 adımda saçınızın ihtiyacı olan bakımı sunar.

Beslenmenize Dikkat Edin

Beslenme insan vücudu için en önemli ihtiyaçların başında gelir. Dengeli beslendiğinde ise vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve mineralleri almak mümkün, protein bakımından zengin beslenmek ise saçların beslenmesinde önemlidir.

Sülfat ve Parabensiz Ürünler Kullanın

Saç bakım ürünleri konusunda mutlaka hassas olmak gerekir. Kullandığınız ürünlerin içinde sülfat ve paraben olmaması saçlarınız açısından faydalı olacaktır.

Çok Sıcak Sudan Kaçının

Saçlarınızın renginin daha uzun süre boyunca kalıcı olmasını istiyorsanız yıkama suyunun sıcak olmamasına dikkat etmeniz gerekir. Sıcak su yalnız cildiniz için değil aynı zamanda saçlarınız içinde zararlıdır. Saçınızdaki boyanın daha uzun süre kalıcı olmasını istiyorsanız soğuk suyla yıkamanız tavsiye edilir.

Saçlarınızı Havasız Bırakmayın

Saçlarınız mutlaka hava almalıdır. Sürekli bağlı saçlar diplerin zarar görmesine neden olabilir. Özelikle boyalı saçların sıkça serbest bırakılmaya ihtiyaçları vardır.

Saç bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: boyalı saçlara bakım nasıl yapılmalı, boyalı saçlar için bakım önerileri, saç bakım ürünleri, saç bakımı, saç bakım yağları
Ekim 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR