Bebekleri Güneşten Koruma Yöntemleri

Bebekleri Güneşten Koruma Yöntemleri

Bebeğinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korunmasını istiyorsanız yapmanız ve yapmamanız gereken bazı önemli hususlar vardır. Aşağıda bu hususlar hakkında size detaylı bilgiler verelim istedik.

0-12 aylık bebeklerin mümkün olduğu kadar doğrudan güneş ışığına çıkmamaları gerekir. Eğer bebeğinizin illa güneşte dışarı çıkması gibi bir zorunluluğu varsa mutlaka vücudunun büyük bölümünü kapatacak olan kıyafetler tercih edin.

Yaz sıcakları en tehlikeli olanıdır. Yazın bebeğinizin 11 ile 16 saatleri arasında güneş altında bulunmamasına özen göstermelisiniz.

Bebeğinize pamuklu tişörtler giydirin ve mutlaka başına şapka takın.

Su insan hayatı için çok önemlidir. Bebeğinizin nem dengesini koruyabilmek için bol bol su içmesini sağlayın.

Güneş bulutlu havalarda da etkisini devam ettirir. Her ne kadar güneşi doğrudan göremiyor olsanız da güneşten gelen ışınların %80’i bulut tabakasını geçebilir.

Yazın kum ve su güneşten gelen ışığın şiddetinin daha fazla olmasını sağlar. Bu da ister istemez koruma ihtiyacının daha fazla olmasına neden olur. Bebeğiniz için güneş koruyucu kullanmak cildinin korunmasını sağlayacaktır. Sebamed Sun 50 Spf Bebek Güneş Spreyi 200 ml, güneşin zararlı ışınlarını süzer ve cildi korur.

Denize girecekseniz mutlaka suya karşı dayanıklı olan Bebek Güneş Serisi seçmelisiniz. Bu sayede bebeğiniz gün içinde güneşin zararlı etkilerine daha fazla maruz kalmayacaklardır.

Güneş kremleri bebeğin cildini korur, ancak tam olarak koruma sağlanması isteniyorsa bebek güneşe çıkmadan 20 dakika öncesinde güneş kreminin sürülmesi gerekir.

Güneş kremlerinin etki süresi vardır. Bazı kremler 3 saatte bazı kremler ise 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.

Güneşin zararlı etkileri olsa da olumlu etkilerinin de olduğunu unutmamanız gerekir. Bebeğinizi günde 2 dakika boyunca güneşte tutabilirsiniz. Bu sayede D vitamini alacaktır. Bebeğinizi asla 25-30 dakika dışarıda bırakmamalısınız.

Çocukların cildi gibi gözleri de hassastır. Gözlerine güneş gözlüğü taktığınızda onları göz hastalıklarından da korumuş olursunuz.

Güneşten en çok yüz bölgesi, burun ve omuzlar etkilenir. Bu nedenle bu bölgelerin korunmasına özen göstermelisiniz.

Bebeğinizde güneşten dolayı yanıklar oluştuysa asla kendi kafanıza ya da birilerinin söylemlerine göre tedavi uygulamayın. Doktor bu konuda size en doğru bilgiyi verecek ve tedaviyi sunacaktır.

Cilt bakım ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebekleri güneşten koruma yöntemleri, bebekler güneşten korunur, bebek güneş kremi, bebek güneş serisi, güneş koruyucu ürünleri
Eylül 22, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR