Bebeklerde Emzik Kullanımı Diş Gelişimini Etkiler mi?

Bebeklerde Emzik Kullanımı Diş Gelişimini Etkiler mi

Bebeklerin emzik kullanımı konusu doğum yapmış ya da yapacak olacak annelerin merak ettiği hususlar arasında yer alıyor. Emzik ağlayan bebeğin ve yorgun annenin kurtarıcısıdır ancak doğru kullanılmaması halinde zararının olması onu tartışma konusu haline getirmiştir.

Emziğin en önemli faydaları arasında bebeğin uyku düzenini sağlaması ve uykuya geçişini kolaylaştırması vardır. Ancak bebek için doğru emziğin alınması ve nasıl kullanılması gerektiğinin bilinmesi gerekir. Emziğin faydalarından biri de bebeğin diş gelişimine etkisidir.

Emme bebeklerde doğuştan gelen bir reflekstir. Bebek hayatta kalmak ve kendisini güvende hissetmek için daima emmek ister. Özellikle bebek 3. aya geldiğinde emme refleksi zirveye taşınır.

Bebeklerde Emzik Kullanılmalı mı?

Yeni doğan bir bebeğin duygusal olarak anneden başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Bunu sağlayabilmenin en kolay yolu da bebeğin emzirilmesi ve anneyle ten temasıdır. Eğer anne bebeğine mutlaka emzik verecekse bunu memesine uyum sağlayarak yapmalıdır. Yani bebek emzikten önce annesinin memesine alışması gerekir.

Yeni doğan bir bebek annenin memesinden önce emziğe alışırsa bu durumda anneyi emmek istemeyebilir. 

Bebeğe Emzik Ne Zaman Verilmeli?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bebeğin önce annenin memesini emmesi gerekir. Bebek anne memesine alıştıktan sonra emzik isteğe göre verilebilir. Bebeğe emzik verilmemesi gereken zaman kilo alımıdır. Eğer bebek az kilo almışsa bu durumda bebeğe emzik vermek onun daha az kilo almasına neden olabilir.

Bir bebeğin emziğe başlaması için en uygun zaman 3. aydan itibarendir. Ancak bu her bebekte farklı olduğu için doğru zamanı annenin kendisi belirleyecektir. Zaman konusunda tespitin yapılmasının ardından doğru emziğin bulunması da önemlidir. Emzikler farklı ağızlara sahip olduğundan dolayı bebeğin ayına göre seçim yapılmalıdır. Örneğin; 16-36 ay arasındaki bebekler için Chicco Emzik Physio Forma 2'li 16-36 Ay Pembe&Krem ideal bir seçim olabilir.

Emzik Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yanlış emzik seçimi bebeğin ağız ve diş yapısına zarar verir. Bunun için dikkat edilmesi gereken hususlar şu şekilde olmalıdır:

  • Doğal kauçuktan üretilmiş emzikler tercih edilmeli
  • Elde yıkanan emziklerde istenilen hijyen noktasına ulaşılmaz.
  • Deforme olmuş emziklerin kullanılmaması gerekir.
  • Emzik uzun süre kullanılmamalıdır.
Emzik çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.
Etiketler: emzik, emzik kullanılmalı mı, bebeğe emzik verilmeli mi, bebeğe emzik ne zaman verilir
Ağustos 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR