Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Anne ve babaların bebeklerinin gelişim süreçlerinde merak ettikleri bazı konular vardır. Örneğin; her anne baba bebeklerinin o sevimli ilk dişinin çıkmasını heyecanla bekler. Anne ve babalar bu durumdan memnun olsalar da bebekler için bu süreç sanıldığı kadar kolay değildir.

Bebeklerde diş çıkarma süreci farklılık gösterir. Bazı bebekler birkaç diş ile doğabiliyorken bazılarında ise 1 yaşına kadar diş çıkarma görülmeyebilir. Her iki durumda endişe edilmemesi gereken bir süreçtir. Önemli olan bu süreçte anne ve babanın doktora danışarak sürecin daha kontrollü olmasını sağlamalarıdır.

Çocukların süt dişleri yani geçici olan birincil dişleri genellikle 6 ay ile 1 yaş arasında çıkar. Birçok bebekte 20 adetten oluşan bu süt dişleri 3 yaşında tam sayısına erişir. Bebek artık 7 yaşına geldiğinde ise geçici dişler çıkmaya yerine yeni dişler gelmeye başlayacaktır.

Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Ne Zamandır?

Ortalama olarak bebekler 3 aydan itibaren ağızlarıyla çevresini keşfetmeye başlar. Bunun içinde ellerine geçen her şeyi ağızlarına götürmek isterler. Bebeklerin yapmış olduğu bu hareket onların tükürük bezlerinin salgılanmasına neden olur. Anneler bu dönemi bebeklerinin dişlerinin çıktığı kanısına vararak değerlendirir ancak bu bebeğin gelişiminin bir parçası olduğundan bunun diş çıkarmakla ilgisi yoktur.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi ilk diş ortalama olarak 6 ay sonrasında çıkmaya başlar. İlk çıkan diş alt ön tarafta bulunan kesici dişlerdir. Bu dişin çıkmasıyla birlikte diğer dişlerde hızlı bir şekilde çıkmaya başlayacaktır. Azı dişler en son çıkan dişlerdir.

Bebeğin Diş Çıkarma Belirtileri Nasıldır?

Bebekler diş çıkarmaya başlamadan önce aşağıda bahsedeceğimiz durumlarla karşı karşıya kalmaya başlayacaklardır. 

  • Kilo alımı yavaşlar veya kilo kaybı yaşanır.
  • İştahsızlık yaşanır.
  • Huysuz davranışlar gözlemlenir.
  • Uyku problemleri yaşanır.
  • Kabızlık ve ishal görülür.
  • Kulaklarda kaşıntı veya ağrı görülür.
  • Salya akar

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz durumlar bebeğin huzursuzlanmasına neden olurken bu dönemde bebek her şeyi çiğnemek ve ısırmak isteyecektir. Bu dürtünün nedeni ise diş çıkacak olan bölgelerde şişlik ve kızarıklık meydana gelmesidir. Bambino Kauçuk Yumuşak Diş Kaşıyıcı Mavi Fil diş çıkarmanın verdiği sancıyı hafifleterek hassas diş etlerini rahatlatmak için özel olarak tasarlanmıştır. 

Biberon & Emzik & Oyuncak çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: bebeklerde diş çıkarma belirtileri nelerdir, bebeklerde diş çıkarma, bebeklerde diş çıkarma dönemi ne zamandır, bebeğin diş çıkarma belirtileri, diş kaşıyıcı ürünler
Aralık 20, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR