Bebek Şampuanı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Şampuanı Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Yeni doğmuş bir bebeğin cildi oldukça hassastır. Bu nedenle bebek bakımında cildi için hassasiyet veya tahriş oluşturmayacak ürünler kullanmak gerekir. Bebek şampuanı da bunlardan biridir. Bebek şampuanı seçerken bebeğin cildine zarar verecek ürünlerden kaçınmak gerekir.

Yetişkinlerin kullandıkları şampuanlar bebekler için uygun değildir. Bunun için bebeğinize özel şampuan almanız gerekir. Doğru şampuanı seçebilmek için ise aşağıdaki konulara dikkat etmeniz gerekir.

Bebeklerin ciltleri hassas olduğu için daha ince yapıya sahiptir. Ciltteki keratin miktarının az olması ve cildin yağ miktarının düşük olması ise şampuan seçimini etkileyecek faktördür. Bebek yağları bebeğin hassas cildinin beslenmesini sağlayacaktır.

İçinde Kimyasal Madde Olmamalı 

Şampuan alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey içeriğinde kimyasal maddelerin olmamasıdır. Kişisel bakım ürünlerinin raf ömrünün uzun tutulması için içerisine farklı kimyasallar eklenir Dolayısıyla bu kimyasallar ürünü korurken cilde de zarar verecektir. Yetişkinlerin cildi buna dayanabiliyorken bebeklerin ciltleri dayanmayacaktır.  

pH Değeri 

Kullandığınız ürünlerin asit baz dengesi çok önemlidir. Satın aldığınız şampuanın pH değerinin 7-7,5 civarında olmasını sağlamalısınız.

İçerisinde Parfüm ve Boya Olmamalı

Yetişkinlerin şampuanları genellikle parfüm içermektedir. Ancak parfüm gibi kimyasallar bebekler için çok zararlıdır. Bebeklerin bünyesi hassas olduğundan parfüme karşı alerjik reaksiyon gösterebilir. Bebeklerin ciltleri dünyanın en saf ve en temiz kokusuna sahiptir. Bu nedenle bebeklerin bu güzel kokularını gizlemek doğru olmayacaktır.

Şampuan Çok Fazla Köpürmemeli

İnsanlar genellikle köpüren şampuanların kaliteli olduğunu düşünür, oysaki bebeğiniz için satın aldığınız şampuanın fazla köpürmemesi gerekir. Çok fazla köpüren şampuanların içinde bol miktarda sabun ve deterjan bulunur bu da sağlıksız bir durumun oluşmasını sağlayacaktır. Dalin Rahat ve Mutlu Vanilya Kokulu Bebek Şampuanı 200 ml göz yakmayan formülü ile hem saçında hem de vücudunda güvenle kullanabilirsiniz.

Alkolsüz olmalı

Bebeğinizin cildine değen her ürün gözeneklerden geçerek cilt altına ulaşır. Dolayısıyla satın aldığınız şampuanın içerisinde alkol varsa bu bebeğinizin yalnızca cildi için değil sağlığı açısından da doğru olmayacaktır.

Bebek ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: bebek şampuanı seçerken nelere dikkat edilmeli, bebek şampuanı, bebek yağları, bebek bakımı, bebek temizliği, bakım önerileri, bebek bakım önerileri
Kasım 08, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR