Bebek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Bebek Maması Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Bebeklerini mamayla besleyen annelerin merak ettiği konular arasında bebeği için en iyi mamanın hangisi olduğu ve iyi bir mama seçerken nelere dikkat etmesi gerektiğidir. İlk kez doğum yapan her annenin kafasının karışmasına neden olan bu konu hakkında bilgiler vereceğimiz makalemizi sonuna kadar okumanız fikir edinmeniz noktasında önemli olacaktır.

Sağlık Bakanlığı Onaylı Olmalı

Bebeğiniz için mama seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli kural, mamanın Sağlık Bakanlığı onaylı olmasıdır. Çünkü mamalar piyasaya çıkabilmek için Sağlık Bakanlığından onay almaları ve ruhsat sahibi olmaları gerekir. Ruhsat ise ambalaj, üretim ve dağıtım gibi konuları kapsar.

Bebeğinin Ayına ve Yaşına Uygun Olmalı

Mamalar üretilirken bebeklerin ayı ve yaşı göz önünde bulundurulur. Bunun için her mama her bebek için uygun değildir. Mamaların içerikleri yaş guruplarına ayrılırken üzerlerinde hangi aylarda kullanılması gerektiği de yazmaktadır. Siz mama satın alırken bebeğinizin yaşını göz önünde bulundurmanız gerekir. Bebeğinizin yaşından daha büyük ya da daha küçük mamaları yemeleri onların sağlıklı beslenmelerini engelleyecektir.

İçerik Formülü Bebeğine Uygun Olmalı

Mamaların içerikleri de bebeklerin beslenmesinde önemlidir. Bazı bebeklerde inek sütüne alerji yapan laktoz bulunur. Dolayısıyla inek sütüne alerjisi olan bebeklere laktoz içerikli mamalar verilmemesi gerekir. Satın alacağınız mamanın içeriğini önceden okumanız bebeğiniz açısından daha sağlıklı olacaktır. 

İçeriği Anne Sütüne Yakın Olmalı

Bebeğinize alacağınız mamanın anne sütüne en yakın içeriğe sahip olması da önemlidir. Hazır formül olan sütlerin bazıları anne sütünde en çok bulunan yağ asitlerini içermediklerinden dolayı besleyici değeri düşük olur. Günümüzde üretilen mamaların büyük çoğunluğu anne sütüne yakın olsa da çerisindeki kanıtlanmış probiyotik lifler sayesinde bağırsaktaki yararlı bakterilerin Aptamil 3 Devam Sütü 1200 gr bağırsakta gelişimi ve yaşamını destekleyerek bağışıklık sistemini destekler.

Organik olmalı

Bebeğinize alacağınız her şeyin onun sağlığı için organik olması gerekir. Piyasada organik adı altında satılan pek çok ürün vardır. Dolayısıyla bu ürünler arasından en iyisini seçerken araştırma yapmanız doğruyu bulmanızı kolaylaştıracaktır. Satın alacağınız mamanın da aynı şekilde organik olmasına dikkat etmelisiniz.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: bebek maması, aptamil bebek maması, devam sütü, aptamil devam sütü
Ekim 04, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR