0-6 Ay Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

0-6 Ay Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Anne sütü, bir bebeğin gelişimi için 6 aya kadar yeterli olan tüm bileşenlere sahiptir. Bunun için doktorlar 0-6 yaş arasındaki bebekler anne sütünden başka hiçbir besini tavsiye etmezler.

Anne sütü bebeğin gelişiminin yanı sıra bebeğin sağlıklı olması açısından tüm vitamin, mineral ve bileşenlere sahiptir. Anne sütü bebeğin bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve sindirimin kolayca yapılmasına imkan sağlar. Bebeklerin bağırsakları henüz tam gelişmemiş olduğundan anne sütünün dışındaki yiyecekler bebeğin rahatsız olmasına imkan tanıyacaktır.

Anne sütünün alerjik bir etkisi yoktur. Bebek anne sütünü aldığında zeka, beden ve ruhsal gelişimi de hızlı bir şekilde oluşmaya başlar. Kısacası 0-6 ay arasında bebeklerin beslenmesi söz konusu olduğunda anne sütü beslenme tablosunun kahramanıdır.

Anne sütü mucizevi bir besindir fakat bazı tıbbi durumlarda, psikolojik nedenlere bağlı olarak anne sütünde azalma ya da kesilme meydana geliyor. İşte bu durumda bebeğin aç kalmaması için anne sütüne en yakın olan formül mamalar tercih edilmesi gerekiyor.

Doktor rutin anne bebek kontrolleri esnasında bebeğin beslenmesinin yetersiz olduğunu düşünürse bu durumda mamaya başlanması kararını alabiliyor. Uygulama olarak ise önce anne sütü daha sonrasında yardımcı mama formüllerinin kullanılması öneriliyor.

Anne sütü bebekler için en iyi besin kaynağıdır dedik, ancak bebeğin formül mama kullanması gerekiyorsa bu durumda anne sütüne en yakın olanın tercih edilmesi gerekir. Aptamil 1 Bebek Sütü 1200 gr doğum sonrasından 6 aya kadar tüm bebeklerin besin ihtiyacını karşılar. Anne sütüne yakın olmasından dolayı bebeğin bağışıklık sistemi güçlendiren mama bebeğin hastalıklara karşı korunmasına da etki edecektir.

Bebekler Ne Zaman Su İçmeye Başlar?

0-6 ay arasındaki bebeklere su vermeye gerek yoktur. Anne sütünün içerisinde bu ihtiyacı karşılayacak besinler vardır. Bebeklere su verilmemesinin gerekçesi olarak suyun içeriğindeki bileşenlerden dolayı bebeğin hasta olma ihtimalidir. Bunun dışındaki ikinci neden ise bebeğin midesinin suyla dolarak anne sütüne duyulan ihtiyacın azaltılmasıdır. Bebekler 6 aydan sonra artık yavaş yavaş su içmeye başlayabilirler.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: 0-6 ay bebek beslenmesi nasıl olmalı, bebekler nasıl beslenir, anne sütü, bebek maması, mama, anne ve bebek
Temmuz 21, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR