0-6 Ay Bebek Beslenmesi

0-6 Ay Bebek Beslenmesi

Bebekler doğumdan itibaren ilk 6 ay içerisinde anne sütünden başka hiçbir şeye ihtiyaç duymaz. Anne sütü, bebeğin gelişimi açısından hem fizyolojik hem de psikolojik olarak tüm ihtiyaçlarını mükemmel bir şekilde karşılayabilir. Biz bu makalemizde bebeklerin 0-6 ay arasında beslenmesinin nasıl olması gerektiği hususunda bilgiler verelim istedik.

Bebekler, ilk altı ay boyunca suya bile ihtiyaç duymazken altıncı aydan sonra artık ek besinlere geçmesi gerekir. Besinler, anne sütüyle birlikte 2 yaşına kadar verilebilir.

Anne sütü yalnızca bebeğin beslenmesine değil aynı zamanda sağlıklı olmasına da imkan sağlayacaktır. İleri yaşam sağlığı üzerinde olumlu etkisi saymakla bitmeyen anne sütünün önemi hiçbir zaman tartışılamaz.

0-6 Bebek Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeklerin beslenmesinde 0-6 ay arasında anne sütünün çok önemli olduğunu belirttik. Ancak bu dönemde annenin bebeğini az ve sık aralıklarla emzirmesi gerekir. Bebek henüz emme refleksini tam olarak kazanamadığı, midesinin küçük olması ve sürekli uyuyor olmasından dolayı az yemek ihtiyacı duyarlar. Bunun için de bebeğin sık emzirilmesi çok önemlidir.

0-6 ay içerisinde eğer bebek anne sütünü alamıyor, anne sütü yetmiyor ya da hiç gelmiyorsa bu durumda takviye gıdalara başvurulabilir. Anne sütüne en yakın formda olan Aptamil Conformil 1 Bebek Sütü 300 gr bu dönemde bebeğe verilmek üzere tercih edilebilir.

Her bebeğin beslenme şekli farklıdır. Bu birazda bebeğin alışkanlıklarıyla alakalı bir durumdur. Yenidoğan bebeklerin her 2 saatte bir emzirilmesi ve büyüdükçe bu emzirme aralıklarının daha çok düşürülmesi gerekir. 2-3 aylarına geldiğinde artık bebekler daha güçlü emebilecekleri gibi daha çok süte ihtiyaç duyacaktır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi mamalar bu dönemde bebek için oldukça önemlidir.

Bebeklerin beslenmesiyle ilgili yaşanan sorunlardan birisi de gaz problemidir. Bebeğin henüz sindirim sistemi tam olarak gelişmediğinden bebek sindirim problemi yaşayacak ve özellikle gaz sancıları bu dönemde daha fazla olacaktır. Bebeğin gaz problemi yaşamaması ya da daha az yaşaması için annenin her emzirme sonrasında bebeğin gazını çıkarmaya özen göstermesi gerekir.

Anne ve bebek ürünleri için https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: 0-6 ay bebek beslenmesi, bebeklerin beslenmesinde nelere dikkat edilmeli, yeni doğan bebek beslenmesi, anne sütü, bebek maması, mamalar
Kasım 10, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR