Sağlıklı Ağız Bakımı İçin Diş İpi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı Ağız Bakımı İçin Diş İpi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Sağlıklı bir ağız ve diş sağlığına sahip olmak için öncelikle diş fırçalama alışkanlığının edinilmesi gerekmektedir. Çünkü diş fırçalama alışkanlığı elde edildikten ve düzenli olarak diş fırçalandığında dişlerin beşte üçü kadar bir oranda temizlenmiş olmaktadır.

Ancak, bu yeterli bir oran değildir. Diş sağlığının tam olarak tamamlanabilmesi için düzenli aralıklarla kontrol edilmesi ve her diş fırçalamadan sonra diş ipi kullanılması gerekmektedir. Böylelikle diş çürüklerine ve diş eti sorunlarına neden olan plaklarla yemek artıkları temizlenmiş olacaktır.

Sağlıklı Bir Ağız İçin Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Sağlıklı bir ağız için diş ipi kullanımı çok önemli olmaktadır. Çünkü sağlıklı dişlerin ilk koşulu bakım olmaktadır. Bunun sağlanabilmesi için ise Sensodyne Expanding Floss 30 mt Diş İpi gibi uzun yıllardır sektörde var olan ve kendi kalitesini kanıtlamış diş iplerini kullanmanız önerilmektedir. Böylelikle daha sağlıklı dişler elde etmeniz mümkün olacaktır.

Diş ipi kullanırken dikkat etmeniz gereken birkaç ufak detay vardır. Eğer bu detayları iyice anlayabilirseniz daha sağlıklı bir ağız ve diş sağlığı elde etmeniz mümkün olacaktır. Bunun için de ilk olarak sabırlı olmanız gerekmektedir. Çünkü diş ipini ilk kullanmaya başladığınız zamanlarda kendinizi tuhaf hissetmeniz oldukça doğal olmaktadır.

Bunun ana nedeni ise çok basittir. Ağzınıza ve dişlerinize daha önce yapmadığınız bir işlemi yapıyorsunuz ve doğal olarak ağzınız ve dişleriniz bu durumu garipsemektedir. Ancak bunda herhangi bir sorun olmamaktadır. Çünkü zaman içinde diş fırçalamak gibi diş ipi kullanmaya da alışacaksınız.

Diş İpi Kullanımı Faydaları Hemen Görülür Mü?

Diş ipi kullanımının pek çok faydası vardır ve bu faydaların bazıları daha ilk kullanımda anlaşılabilecek düzeydedir. Örneğin, diş ipi kullandığınızda diş aralarınızın daha parlak olduğunu görmeniz ve gerçekten de ipi kullandıkça diş fırçasının giremediği noktalardan yemek artıklarının çıktığı görülebilecektir.

Bu nedenle de diş ipi kullanımı daha ilk kullanımdan etkisini gösteren bir ürün olacaktır. Ancak bazı zamanlarda diş ipi damaklarınızda kanamaya sebep olabilmektedir. Bu ilk bir iki gün normal olsa da daha sonrasında da devam ettiği takdirde doktora gitmeniz ve kontrol ettirmeniz önerilmektedir.

https://www.dermoailem.com

Etiketler: ağız sağlığı, diş bakımı, diş ipi nedir, diş ipi nasıl kullanılır, sağlıklı ağız bakımı için diş ipi
Eylül 08, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR