Diş İpleri Neden Önemlidir ve Nasıl Kullanılır?

Diş İpleri Neden Önemlidir ve Nasıl Kullanılır?

Ağız bakımında kullanılması gereken bir ürün olan diş ipi, diş fırçasının uzanamadığı ve temizleyemediği aralara girerek ince ve detay bir temizlik işlemi yapar. Diş ipi kullanımı çok önemlidir ve herkesin günde 1 kez diş ipi kullanması doktorlar tarafından da tavsiye edilmektedir.

Diş İpi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Diş ipi seçimi kullanılan materyal bakımından çok önemlidir. Bazı diş ipleri pamuk bitki lifleriyle üretilirken bazı diş ipleri de şunları içerir:

  • Naylon diş ipleri
  • PTFE diş ipleridir

Diş ipleri farklı materyaller kullanılarak hazırlanırken aynı zamanda tasarım olarak da iki farklı tipe sahiptir. Bunlar şöyledir:

  • Rulo diş ipleri
  • Kürdanlı diş ipleridir

PTFE diş ipi şuan piyasa da en çok satılan diş ipleridir. Naylon kullanılarak yapılan bu diş ipleri içerisine aroma ve esans katılarak kullanıcıların ağızlarında farklı tat ve koku bırakılması sağlanır. PTFE diş İpleri naylon diş iplerine göre daha kalitelidir. Çünkü naylon diş iplerinin sürtünme katsayısının düşük olması çabuk kopmasına neden olur.

Teknolojinin gelişmesi ve insanların daha pratik olan yöntemleri tercih etmesi, kürdanlı diş iplerinin üretimini de sağlamıştır. Kürdanlı diş ipleri diş etlerinde hassasiyeti olanların kullanımı için uygun olmadığından dikkatli kullanılması ya da kullanılmaması gerekir.

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş iplerinin kullanımı kişiye özeldir. Bunun için kişinin ağız ve diş yapısına dikkat etmesi gerekir. Sağlıklı dişlerde ip kullanılması gerekirse bu durumda ipin 35–40 cm uzunluğunda koparılması ve orta parmak ile tutulup başparmak ile gerdirilerek iki dişin arasına yerleştirilmeli ve daha sonrasında aşağı yukarı içeriden dışarıya hareket ettirilmelidir. Diş ipi kullanılırken en çok dikkat edilmesi gereken yer dişlerin dipleri ve diş etleridir. Çünkü bu bölgeye çok fazla sürtmek ya da baskı yapmak diş etlerinin kesilmesine ve kanamasına neden olacağı gibi enfeksiyon meydana gelmesini de sağlar.

Oral B Satin Tape Ferahlık ve Temizlik Hissi Veren Diş İpi 25 ml, kurdeleye benzer şekli ve geniş yüzey alanı ile dişler arasını daha geniş boşlukları temizlemenize yardımcı olur.

Diş ipi çeşitleri için https://www.dermoailem.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: diş ipleri nasıl kullanılır, diş ipleri neden önemlidir, ağız ve diş sağlığı, diş bakımı, bakım önerileri
Kasım 30, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR