Diş İpi Nedir Nasıl Kullanılır?

diş ipi nedir, diş ipi nasıl kullanılır, diş ipi çeşitleri nelerdir, diş sağlığı, diş bakımı, ağız ve diş bakımı

Diş sağlığımıza dikkat ederken aklımıza ilk gelen yöntem olmasa da dişlerimizin derinlemesine temizliği için oldukça önemli olan temizleme yöntemlerinden biri de diş ipi kullanımıdır. Dişlerimizi fırçalayarak yalnızca 3/5’ini temizleyebiliriz. Bu da demek oluyor ki dişlerimizin tam anlamıyla temizlenmesi için diş fırçası yeterli değildir.

Diş fırçası ve diş fırçalama rutininin tek başına diş ve diş eti sağlığınız için yeterli olacak temizliği sağlayamamasının sebebi diş fırçasının dişlerin arasında kalan artıkları temizlemekte başarılı olamamasıdır. Diş aralarında biriken yemek artıkları ve bakteri plakları özel bir bakımla, örneğin, diş ipi yardımıyla temizlenmelidir. Bu özelliği ile dişinize gerektiği kadar derin bir temizlik sağlayan diş ipinin düzenli kullanımı diş sağlığınızı koruyacaktır.

Diş İpi Nasıl Kullanılır?

Diş ipinizi sağlıklı bir şekilde kullanmak için gerekli adımlardan ilki diş ipinizi iki elinizin orta parmaklarına sarıp parmaklarınızı aralarında 5 cm kalacak şekilde ve çok sıkmayarak pozisyonlandırmaktır. Sonrasında işaret ve baş parmaklarınızla diş ipini gerip diş aralıklarınızı temizlemek için ipi diş aralarınıza geçirebilirsiniz. Bu noktada, diş etinize zarar vermeden yumuşak hareketler yapmaya dikkat etmelisiniz.

Bu aşamadan sonra diş ipinizi C harfi şeklinde çekerek ve dişinizi kavrayacak şekilde yukarı ve aşağı doğru kaydırarak diş eti çizginizin altını da atlamamak üzere diş yüzeyinizi temizleyin.

Diş İpi Çeşitleri Nelerdir?

Diş iplerinin üretimine göre naylon ya da PTFE diş ipleri ve tasarımına göre rulo ya da kürdanlı diş ipleri olarak değişik çeşitleri mevcuttur. PTFE diş ipleri en çok tercih edilen diş ipi çeşidi olmakla beraber naylon diş ipleri sunduğu aroma ve koku farklılıklarıyla öne çıkmaktadır. Bunun yanı sıra, naylon diş iplerinin sürtünme kat sayısı düşük olduğu için kopmasının daha kolay olduğu da unutulmamalıdır.

Bu noktada rahatlıkla tercih edebileceğiniz diş ipi türlerinden biri olan Oral B Satin Tape Ferahlık ve Temizlik Hissi Veren Diş İpi 25 ml, kurdeleye benzer yapısı ve saten kıvamındaki dokusu sayesinde dişleriniz arasındaki boşlukları rahatça temizlemenizi sağlarken diş eti ve parmaklarınızı da tahriş etmez.

https://www.dermoailem.com/

Etiketler: Diş İpi Nedir Nasıl Kullanılır?
Eylül 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR