Ağız ve Diş Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve Diş Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve Diş Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ağız ve diş bakımının önemi.

Ağız ve Diş Sağlığınız İçin Mutlaka Kullanmanız Gereken Ürünler Dişleri, diş etlerini ve ağız içini koruyabilmek için ağız bakımını aksatmamak önemlidir. Günün sadece birkaç dakikası ayrılarak yapılan ağız temizliği, hem estetik açıdan hem de ağız sağlığı açısından yaralı ve büyük ölçüde yeterlidir. Ağız bakımı ürünlerini satın alırken, dikkatli olmanız gereken bazı durumlar vardır. Piyasada ağız ve diş sağlığı ile alakalı çok farklı markalar ve ürünler bulunmaktadır. [1].

Ağız bakımı, ağız içerisinde oluşabilecek rahatsızlık ve hastalıkların oluşmasını önlemek için yapılan düzenli temizlik rutinleridir. Doğru ağız bakımı, sağlıklı dişlere, sağlıklı diş etlerine ve taze nefese yol açar. İyi bir ağız bakımı, dişlerinizi fırçalamaktan çok daha fazlasını içerir[2].

Ağız ve diş sağlığının korunması, çürüklerin ve diş eti hastalıklarının önlenmesiyle ilgili önlemleri de içerir. Diş çürükleri, düzenli olarak diş fırçalama, diyet alışkanlıklarının gözden geçirilmesi (şekerli ve asitli gıdalardan kaçınma), florür kullanımı gibi önlemlerle azaltılabilir. Diş eti hastalıkları ise düzenli diş temizlikleri ve diş eti bakımıyla önlenebilir. Bunun yanı sıra, sigara içmek gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmak, ağız ve diş sağlığını korumak için önemlidir[3].

Ağız ve diş sağlığını korumak için ipuçları.

Bakım rutininize gargara eklemek, mikroplar, ağız kokusu, plak ve diş eti iltihabına karşı savaşmanın basit bir yoludur. Ağız gargaraları çürümeyi önlemeye yardımcı olmak için florür içerebilir ve bunların tümü nefesinizi tazelemeye ve yiyecek parçalarını temizlemeye yardımcı olur[2].

Yemeklerden sonra gargara yapmak, yemeklerden kalan yemek artıklarını ağızdan ve dişlerden uzaklaştırmak için oldukça yararlıdır. Diş hekimlerinin önerdiği gargaralar ise, tedavi edici ve profesyonel işlemler için kullanılır. Ağız gargaraları ağız içerisinde temiz ve ferah bir his bıraktığı için bireysel ihtiyaçlar doğrultusunda hastalara tavsiye edilmektedir[4].

Diş ipini akşamları kullanmak iyi seçenek olabilir. Böylece gün içindeki yiyecek artıkları temizlenebilir. Kullanılan diş ipi, temizleme yeteneğini kaybederek bakterilerin ağızda birikmesine neden olabilir. Bunun ışığında, bir diş ipinin sadece bir kez kullanılması tavsiye edilir. Diş ipini doğru ve etkili şekilde kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:[2].

Yaygın diş sorunları ve bunların nasıl önleneceği.

Düzenli diş bakımı, dişlerin çürümesini önlemenin yanı sıra diş eti hastalıkları gibi potansiyel sorunları da önceden tespit etmeye yardımcı olur. Diş eti hastalıkları, ağız hijyeninin yetersiz olduğu durumlarda ortaya çıkabilir ve diş etlerinde kanama, şişme ve diş kaybına neden olabilir. Bu nedenle, diş fırçası ve diş ipi gibi temel araçları düzenli olarak kullanarak plak ve tartar birikimini engellemek önemlidir[5].

İyi bir ağız bakımı uygulamazsanız, ciddi ağız hastalıkları geliştirme riskiniz artar. Tedavi edilmediği takdirde, bazı hastalıklar diş kaybına, dişlerde veya çevre yapılarda kalıcı hasara neden olabilir. Ancak ağzınız sağlıklıysa, koklamak, tatmak, çiğnemek, yutmak, konuşmak ve gülümsemek daha kolaydır[2].

Diş eti hastalıkları, günümüzde yaşadığımız en yaygın problemler arasındadır. Doğru bir şekilde bakımı yapılmayan diş etleri zaman içerisinde dişlere ve hatta genel sağlığınıza zarar vermeye başlar. Düzenli bakım seansları ile bütün bu sorunlar kontrol altında tutulabilir. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? [6].

Kozmetik, dermokozmetik ve tüm cilt bakım ürünlerinde dermatolog tavsiyesi ile kullanım öneririz. Besin gıda takviyesi ürünleri normal beslenmenin yerine geçmez. Ağız bakım ürünlerinde diş hekimlerinin tavsiyelerini dikkate alınız.Tüm takviye edici gıda ürünlerinde aile hekiminleri tavsiyesi ile kullanım öneririz. Bu yazı tavsiye niteliğinde değil genel bilgilendirme maksatlıdır.

Ağız Diş Bakım Ürünlerini Hemen İncele.

Diş Fırçası Ürünlerini Hemen İncele

Diş Macunlarını Hemen İncele

Arayüz Fırçalarını Hemen İncele

Referanslar

1. Ağız ve Diş Bakımı arşivleri - Klinik Artı. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.klinikarti.com/kategori/agiz-ve-dis-bakimi/
2. Ağız Bakımı Nasıl Yapılır?  Sağlık & Bakım. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren pasajblog.turkcell.com.tr/agiz-bakimi-nasil-yapilir/
3. Ağız ve Diş Sağlığı Nedir?. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.alifesaglikgrubu.com.tr/agiz-ve-dis-sagligi-nedir
4. AĞIZ VE DİŞ BAKIMI. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren dentizmit.com/agiz-ve-dis-bakimi/
5. Diş Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren www.hastayaslibakimkursu.com
6. Diş Eti Bakımı Nasıl Yapılır?. (n.d.) geri alındı April 19, 2024, itibaren dentakay.com/tr/dis-eti-bakimi-nasil-yapilir/

Etiketler: ağız, ağız bakımı, diş, diş bakımı, diş fırçası, diş macunu, gargara
Nisan 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR