Yüksek Ses ve Gürültünün Zararları

Yüksek Ses ve Gürültünün Zararları

Yüksek ses ve gurultu her zaman görülebilecek sorunların başında geliyor. İlk duyulduğunda zararsız gibi görünse de süreklilik arz etmesi halinde birtakım sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle uzmanlar aşırı seslere karşı daima uyarılarda bulunmuş ve sağlığı etkilediği hususunda bilgilendirmişledir.

Her gün işitsel olarak uyaranlarla iç içe yaşamak zorunda kalıyoruz ve bu da sağlığımız için problem oluşturabiliyor.

 Yüksek ses canlılar tarafından algılanır ve bir süre sonra rahatsızlık vermeye başlar. Duyduğumuz ses bize yabancı veya bize uygun olmaması halinde bunu hissederiz.

Yüksek Ses

Yüksek ses günümüzde global bir sorundur ve halkların sağlıklarını yakından ilgilendirir. 2020 yılında Dünya sağlık Örgütünün tavsiye etmiş olduğu ses kirliliği ise bunun global bir kanıtıdır. 

Yüksek sesin insan sağlığına vermiş olduğu zararları aşağıdaki gibi sayabiliriz.

Yüksek Sesin Sağlığa Olan Etkileri

İşitme kaybı: Yüksek sesin en önemli etkisi işitme kaybına neden olmasıdır. Özellikle mesleki nedenlerden dolayı yüksek sese maruz kalanların bu durumun önüne geçebilmesi için mutlaka kendi önlemlerini almaları gerekir örneğin aşağıda bahsedeceğimiz ürün bu konuda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir.

Otifleks Doğal Balmumu Kulak Tıkacı, arı peteği ve pamuğun doğallığını, anti-bakteriyel olarak birleştiren %100 doğal bir kulak tıkacıdır.

Uyku Bozukluğu

Yüksek ses uyku düzenini etkileyeceğinden dolayı uykusuzluk sorunu yaşanmasına neden olacaktır. Ortamda meydana gelen gürültü kesintisiz bir şekilde devam ederken, kesintisiz olması gereken uyku da kesintiye uğrayacağı için uyku problemi yaşanır. 

Dolaşım Sistemi Bozuklukları

Aşırı ses kalp sağlığına ve damar hastalıklarına neden olabilir. Özellikle göğüs ağrısı ve kalp krizi yaşanma ihtimali daha yüksektir. Sesten dolayı kan basıncı düşeceğinden dolayı dolaşım sistemi etkilenir.

Strese Neden Olur?

Aşırı sese maruz kalmış olmak bir süre sonrasında strese neden olur. Eğer yaşanan bu stres uzun süre boyunca devam ederse bu durumda endokrin ve bağışıklık sistemi de etkilenir. Stres hafıza üzerinde de önemli problemler yaratacağından problem çözebilme kabiliyeti düşer ve bu da verimin düşmesini sağlar.

Bebekleriniz veya kendinizin kulak sağlığınızı koruyabilmek için kulak tıkaçları ile ilgili https://www.dermoailem.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: yüksek ses, yüksek ses zararları, dolaşım sistemi bozuklukları
Haziran 22, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR