Yorgunluk Hastalık Belirtisi midir?

Yorgunluk Hastalık Belirtisi midir

Bilimsel olarak yapılmış araştırmalar ortaya farklı sonuçlar koyarken, her 5 kişiden 1’inin beklenmedik bir şekilde kendisini yorgun hissettiği biliniyor. Uzmanlar kadınların erkeklere göre kendilerini daha yorgun hissettiklerini belirtiyor. Yorgunluğun görülme belirtisi olarak baş ağrısı, halsizlik, saç dökülmesi, sindirim problemleri gibi nedenler sıralanırken. İnsanın yorulmasına neden olan konular ise şu şekilde belirtiliyor. 

  • İş ve aile hayatınızdaki aktiviteleriniz
  • Yaşadığınız olaylar, mesela duygusal değişimler
  • Yaşam tarzınız

Yorulmadaki Fiziksel Nedenler

İnsanın kendisini yorgun hissetmesine neden olabilecek pek çok hastalık var. Mesela anemi ve tiroid bunlardan bilinenleri. Fakat şeker, alerji ve kronik hastalıklarında insanı fiziksel olarak yorduğu saptanmış. 

Aşırı kilolu olmak ya da aşırı zayıf olmakta fiziksel yorgunluk için önemli bir neden. İnsanın günlük yaşamında enerjisinin dışında hareket etmesi örneğin daha fazla çalışması fiziksel olarak yorulmasına neden olur. Zayıf olan kişilerde kas yapısı az olduğundan dolayı daha fazla yorulabilir.

Gebelik süreci ise annenin enerjiye en fazla ihtiyaç duyduğu dönemdir. Dolayısıyla anne sürekli bir enerji takviyesi içerisinde olması gerektiğinden dolayı fiziksel olarak yorgunluk yaşayacaktır.

İçeriğindeki yüksek lif miktarı ile uzun süreli doygunluk hissi yaratan XL-S Nutrition Çikolata Aromalı 520 gr + Shaker Set; kilo kontrol amaçlı enerjisi kısıtlanmış gıdadır.

Psikolojik Yorgunluk

Psikolojik yorgunluk, fiziksel yorgunluğun etkisi neticesinde ortaya çıkar. En önemli nedenleri arasında uykusuzluk ve kaygı hali vardır. Yapılan bir araştırmaya göre mali kaygı duyan kişilerin 3’te 1’i uykusuz kalır ve doğal olarak da fiziksel yorgunluk yaşalar. Uykusuzluk insandaki enerji ihtiyacını düşürür ve bu da yorgunluğa neden olur.

Güncel yaşam içerisinde birçoğumuz stresle baş etmek zorunda kalabiliyoruz Örneğin iş değiştiriyor, ev değiştiriyoruz ya da kötü bir haber alabiliyoruz. İnsan duygusal bir şok yaşadığı zaman kendisini drene hisseder ve bu durum depresyon ya da anksiyeteye kadar götürebilir. 

Yaşam Tarzı Yorgunluğu

Yaşamda sürekli kafasına bir şeyleri takan, diyet yapmaya çalışan ve alkol gibi zararlı madde kullanan kişilerin yaşam tarzı yorgunluğa neden olur.

https://www.dermoailem.com/
Etiketler: yorgunluk, yorgunluk belirtileri nelerdir, yorulmadaki fiziksel nedenler, psikolojik yorgunluk
Mayıs 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR