Yenidoğan Bebeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Yenidoğan Bebeklerin Bakımı Nasıl Yapılır?

Genelde yenidoğan bebekler 3300 ile 3600 gr arasında bir ağırlığa sahip olmaktadır. Aynı zamanda boyları da ortalama 49 ile 52 cm aralığında olmaktadır. Bakımları da daha zor olabilmektedir. Bu nedenle Chicco Tanışma Paketi gibi yenidoğanlara özel hazırlanan paketlerin kullanılması önerilmektedir.

Yenidoğanların ilk doğduğu zamanda da ağlamaları beklenmektedir. Yenidoğan bebekler genellikle kurbağa ya da cenin pozisyonundan durmaktadırlar. Çünkü, anne rahminde kaldıkları alan kısıtlı olduğu için ilk doğduklarında genellikle kolları bacakları toplu şekilde yatarlar. Bu nedenle de ilk doğdukları andan itibaren dik durmaları beklenmemelidir. Çünkü zaten zaman içerisinde daha dik bir pozisyonda yatacaklardır.

Uykusu Nasıl Olmalı?

Bebek bakımı konusunda en zor konu uyku problemidir. Çünkü her bebeğin uyku durumu birbirinden farklı olmaktadır. Bebekler genel olarak uzun uyurlar ama bu uzun uyumalarına güvenerek bırakılmaması gerekmektedir. Ortalama 2 ile 3 saat arasında bir uyandırılması ve beslenmesi gerekmektedir.

Yenidoğan bebeklerin gece-gündüz kavramları bulunmamaktadır. Bu nedenle uyuduğu zamanlarda odanın hafif bir loş ışıkla aydınlatılması önerilmektedir. Gündüz olduğu saatlerde ise biraz daha ev eşyalarını, çevreyi duyabileceği şekilde ortamın ayarlanması önemli olmaktadır. Böylelikle gece ve gündüz kavramlarını daha iyi anlaması sağlanabilmektedir.

Ancak, yine de yenidoğan bebeğin gece ve gündüz kavramlarını anlaması için en azından 1 ay gibi bir sürecin geçmesinin gerektiği bilinmelidir. Çünkü, yenidoğan bebeklerin bir şeyleri algılama süreleri normal bir insana göre daha uzun sürebilmektedir. Bunun nedeni de bebek için her şeyin yeni olmasıdır.

Ne Kadar Süre Uyumalılar?

Bebekler kendi uyku düzenlerine sahip olmaktadır. Bu nedenle de net olarak bir bebek şu kadar uyur demek doğru olmamaktadır. Bu bağlamda da net bir cevap vermek mümkün olmamaktadır.

Bebekler Ne Sıklıkla Beslenmeli?

Yenidoğan bebeklerin mideleri çok küçük olmasına rağmen sindirim sistemleri de çok hızlı çalışabilmektedir. Bu nedenle sık sık bebeklerin beslenilmesi önerilmektedir. Özellikle iki beslenme saati arasında 3 saatin geçirilmemesi önemli olmaktadır. Çünkü, yenidoğan bebekler aynı zamanda da çok hızlı bir büyüme eğilimi içerisinde olmaktadırlar.

https://www.dermoailem.com
Etiketler: yenidoğan, yenidoğan bebek bakımı, bebek bakımı nasıl yapılır, yenidoğan bebek bakımı nasıl yapılır, yeni doğan bebek uykusu
Ağustos 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR